Zdrowe słodkości z warzyw
... . Sposób przygotowania: Gotujemy bataty. Dodajemy mąkę, jajka, kakao, stewię i blendujemy na jednolitą masę. Wcześniej namoczone we wrzątku daktyle blendujemy w oddzielnej misce. Do foremek na babeczki ...
... . Sposób przygotowania: Gotujemy bataty. Dodajemy mąkę, jajka, kakao, stewię i blendujemy na jednolitą masę. Wcześniej namoczone we wrzątku daktyle blendujemy w oddzielnej misce. Do foremek na babeczki ...
... . Na diecie jajecznej należy jeść jaja trzy razy dziennie - dwa na śniadanie, dwa w porze obiadowej i dwa na kolację. Jemy wyłącznie jajka ugotowane na twardo (proces gotowania nie powinien trwać ...
... jej metaliczny zapach zdradzi, że nie nadaje się już do wykorzystania w kuchni). Łączymy zatem 3 łyżki sproszkowanej kurkumy (opcjonalnie dodajemy szczyptę pieprzu) ze szklanką wody i gotujemy (mieszając ...
... ochotę, aby nasz dietetyczny sernik miał polewę, to roztopmy czekoladę w kąpieli wodnej. Nad gotującą się w garnku wodą umieszczamy miskę, do której wrzucamy czekoladę, powoli ją roztapiamy, cały czas ...
... mielony — szczypta czekolada gorzka – 2 kostki Przygotowanie: Kaszę jaglaną ugotuj na mleku. Pod koniec gotowania dodaj cynamon i śliwki. Przełóż do miseczki i posyp wiórkami i cząstkami gorzkiej ...
... : jogurt owocowy i mandarynka Składniki: 150g jogurtu truskawkowego 0% 100g mandarynki Obiad: zupa brokułowa i mintaj gotowany na parze z kaszą i surówką Składniki: 100g zupy brokułowej (mrożonej) 100g ...
... i oceaniczne (śledź, halibut, łosoś atlantycki, makrela), jaja – w każdej postaci: jajecznice, omlety, sadzone, gotowane na miękko, surowe żółtko. warzywa – najlepszym wyborem będą wszystkie zielone ...
... gotowanych zielonych warzywach, takich jak brokuły, brukselka, szpinak, kapusta włoska, szparagi czy sałata. Natomiast w produktach pochodzenia zwierzęcego wysoka zawartość folianów występuje w wątrobie ...
... , musisz pamiętać o urozmaiconej diecie np. z cateringu dietetycznego. To świetne rozwiązanie zwłaszcza jeśli nie masz czasu na gotowanie lub na zakupy. 64655 ...
... i wydryluj, włóż do garnka i ugotuj na najmniejszym ogniu, nie mieszając (wówczas powidła mogą się przypalić). Gotuj przez około 6 godzin, aż osiągną oczekiwaną konsystencję i odstaw je na jeden dzień ...
... kokosowego, erytrol (według uznania). Wykonanie: Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu i w tym czasie zajmujemy się bitą śmietaną. Puszka mleczka kokosowego musi być wcześniej schłodzona ...
... nie udało jej się jej zredukować. Skupiła się na opiece nad córką, cierpiała na depresję poporodową i wciąż tyła. Nie miała czasu ani chęci, by zdrowo gotować. Jej waga osiągnęła poziom prawie 120 ...
... Kozłowski - trener. Wolny czas przeznacza na gotowanie, które uwielbia, a jej hobby to żeglarstwo. https://www.instagram.com/p/BAfkYSEva4R Zawodniczka zajęła się wioślarstwem przypadkowo. To nauczycielka ...
... , usprawniają trawienie oraz wykazują właściwości prozdrowotne dla oczu i układu krążenia. Olejki eteryczne, które powodują wzdęcia, usuwa się poprzez gotowanie czy duszenie w naczyniu bez pokrywki ...
... miodu (opcjonalnie), sok z cytryny (opcjonalnie). Sposób przygotowania: Gotujemy wodę, doprowadzamy ją do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy sproszkowany imbir. Odstawiamy na 5 min, aby się zaparzył. Na koniec, żeby poprawić walory smakowe, ...
... znajdziemy w czerwonej kapuście i fioletowym kalafiorze. Odpowiada za spowolnienie metabolizmu substancji rakotwórczych. Aby idole pozostały w warzywach, warto je gotować na parze. Natomiast źródłem kwasu ...
... kalafior ma łagodny smak, o walorach tej owsianki decydują dodatki, m.in. cynamon. Jeżeli rano nie mamy czasu na gotowanie kalafiora, warto przygotować większą jego ilość wcześniej i każdego ranka ... mleko sojowe, masło migdałowe, syrop ...
... , nie ma potrzeby gotowania, a przygotowanie koktajli jest bardzo proste i zajmuje niewiele czasu. Dieta ta została stworzona, by oczyścić organizm z toksyn, odciążyć układ trawienny i wspomóc ...
... społecznościowych, gdzie inspiruję i zachęcam do działania. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Trenuję na @wojtstyl, a gotuję na @wojti_gotuje. Jeśli nie masz konta na Instagramie, zapraszam na Facebooka i blog. ...
... przygotowywania potraw — zrezygnujmy z ich smażenia na rzecz gotowania na parze, pieczenia czy duszenia (dotyczy to zarówno mięsa, jak i warzyw). Jeżeli przygotowujemy sałatkę z surowych warzyw ...
... metamorfozy. Jeśli naprawdę chcecie schudnąć, odradzam diety cud! Nie daj Boże głodówki! Aby chudnąć, musimy się dobrze odżywiać. Gotujemy same, z produktów nieprzetworzonych. Im bardziej naturalnie ...
... . W trakcie przedświątecznego detoksu rezygnujemy z alkoholu, kawy i czarnej herbaty. Nie jemy białego pieczywa, mięsa, cukrów i tłuszczów zwierzęcych. Unikamy ostrych przypraw i smażenia, produkty gotujemy ...
... przekształca węglowodany w energię. Następuje wzrost poziomu glukozy we krwi, który równie szybko opada. Efekt? Już kilka godzin po jedzeniu mamy ochotę na kolejny duży posiłek. Gotujmy więc al dente. 52267 ...
... . Są nie tylko pełne aromatu, ale i pozytywnie wpływają na organizm. Warto zainteresować się zwłaszcza bazylią, tymiankiem, rozmarynem, kolendrą, majerankiem. Dodaje się je do potraw pod koniec gotowania, by ...