Serek homogenizowany - czy jest zdrowy? Czy można jeść serek homogenizowany na diecie?
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuSerek homogenizowany - czy jest zdrowy? To pytanie retoryczne. Idealny na kanapki, do naleśników i placków. Może być serek homogenizowany naturalny i serek o smaku owocowym. Lekki, delikatny, smaczny i puszysty. Zapewne gości w twojej kuchni od dawna, nawet jeśli nie zdajesz sobie sprawy z jego właściwości.
Ten artykuł ma 5 stron:
Co jest serek homogenizowany? Jak powstaje serek homogenizowany?
Serek homogenizowany to poddany bardzo dokładnemu rozdrabnianiu (czasem z dodatkiem niewielkiej ilości serwatki) ser twarogowy. Co to znaczy homogenizowany? Homogenizacja to proces rozdrabniania połączony z miksowaniem. W jego wyniku powstaje produkt o gładkiej, jednolitej strukturze. Ma on konsystencję kremowej masy o bardziej gęstej lub płynnej konsystencji — w zależności od tego, ile zawiera tłuszczu.Serek homogenizowany jest szczególnie polecany osobom, które nie lubią spożywać sera twarogowego w innej postaci.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze