Tych warzyw nie powinieneś jeść w zimie
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temu • 3 komentarzeDo prawidłowego funkcjonowania nasz organizm potrzebuje witamin, soli mineralnych oraz odpowiednich składników odżywczych. Ich doskonałym źródłem są warzywa, które powinny znaleźć się w zróżnicowanym, codziennym jadłospisie. Jednak nie po wszystkie warto sięgać o tej porze roku.
Ten artykuł ma 6 stron:
Kukurydza w kolbach
Oczywiście kolba kukurydzy to lepszy wybór niż przetworzone płatki kukurydziane, ale zimą warzywo to jest importowane przede wszystkim z krajów, gdzie może być modyfikowane genetycznie. W dodatku kolby są pełne twardych ziaren. Zamiast świeżej kukurydzy wybieraj mrożoną – to znacznie lepsze rozwiązanie. Mrożonki są bardzo zdrowe — kryją się w nich cenne witaminy i składniki mineralne.
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze