Serki topione do kanapek. Sprawdziliśmy ich skład
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temu • 1 komentarzZnajdziemy je w lodówkach wszystkich sklepów spożywczych. Występują w trójkącikach, plastikowych osłonkach i w małych pudełkach. Stosujemy je zamiast masła. To właśnie z nich nasze mamy i babcie nierzadko przygotowują zupy serowe. O czym mowa? O serkach topionych.
Ten artykuł ma 7 stron:
Serek topiony z papryką
Zbadaliśmy skład sera topionego kremowego z papryką firmy Mlekovita. 100 g produktu to 272 kcal i 24 g tłuszczu, w tym 15,6 g to kwasy nasycone. Wymieniana przez producentów papryka to w rzeczywistości 0,4 proc. suszu.
— Ser jest, ale ze sztucznym barwnikiem! Do tego podwójnie dodane białko. Mamy tu i twaróg i serwatkę. To prawdziwa bomba kaloryczna. W składzie widzimy też sole fosforanowe i tłuszcze nasycone — komentuje Aleksandra Tatarata.
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze