Owoce, których nie należy jeść jesienią i zimą (WIDEO)

Owoce i warzywa to podstawa zbilansowanej diety. Wiedzą o tym wszyscy dbający o zdrowie. Są cennym źródłem witamin i składników mineralnych wzmacniających system odpornościowy. Czy zawsze jednak są dobre dla naszego organizmu? Niekoniecznie. Są takie, których nie należy jeść jesienią i zimą.

Wiele warzyw i owoców skażonych jest pestycydami. Uprawiane są w sztucznie stworzonych warunkach. Skutkiem są nie tylko inne wartości smakowe, ale i odżywcze. Z czego powinniśmy zrezygnować w chłodniejszych porach roku?

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

3 pomysły na obiad za 8 złotych z menu Ewy Chodakowskiej Smoothie, które oczyszcza jelito grube i wysmukla talię Przekąska po treningu: tost z masłem migdałowym i bananem Substancje, których powinniśmy unikać po 30. roku życia Przepis na koktajl proteinowy Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta. Są zdrowe i nie tuczą Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych 9 rzeczy, których nie powinno się robić przed seksem Daktylowa tarta z kremem kokosowym Brownie z batatem i rodzynkami Pierniczki Fit Home Made Sałatka na lunch z 4 składników, która syci aż do kolacji Przepis na niskokaloryczną galaretkę z BCAA Pierniczki bez glutenu, bez laktozy i bez jajek Owsianka z jabłkiem i migdałami (bez laktozy) Fit ciasto z masła orzechowego Placki z płatków owsianych. Prosty przepis Anny Lewandowskiej Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na drugie śniadanie. Pięć przepisów Warzywne i owocowe sałatki poniżej 200 kcal Wegański sernik z awokado bez pieczenia Ciasto drożdżowe bez jajek, mleka i masła (wegańskie) Tygodniowy jadłospis od Ewy Chodakowskiej