Naturalne spalacze tłuszczu

Ten artykuł ma 5 stron:

Kapsaicyna

Tej substancji o nieco skomplikowanej nazwie szukać należy przede wszystkim w papryczce chili. Jest to przyprawa niezwykle ostra, oddziałująca na receptory bólu w jamie ustnej.

Kapsaicyna hamuje apetyt, jak również przyspiesza metabolizm, a tym samym sprawia, że dochodzi do szybszego spalania tkanki tłuszczowej.

Naukowcy pokładają w kapsaicynie duże nadzieje. Badania wykazują bowiem, że pobudza ona komórki nowotworowe do samozniszczenia. Stymuluje ponadto układ odpornościowy, solidnie go wzmacniając.

Co ciekawe, czysta kapsaicyna jest silnie toksyczna. Jest ona substancją czynną m.in. w gazie pieprzowym.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Diety i odchudzanie:

Szerokie biodra - jak z tym walczyć? Skuteczne ćwiczenia na biodra Picie wody a odchudzanie - czy od picia wody się chudnie? Najzdrowsza dieta świata - dieta DASH Krokomierz – jak działa? Dieta Dąbrowskiej - charakterystyka, zasady, wskazania, przeciwwskazania 7 zalet korzystania z usług cateringu dietetycznego Schudła 20 kilogramów w 10 miesięcy – niezwykła przemiana Kamili Saganowskiej Odchudzanie. Jak wygląda w praktyce? Lek na otyłość na receptę Ważąca 140 kg kobieta piła 6 puszek coli dziennie. Po zerwaniu z nałogiem schudła kilkadziesiąt kilogramów Dieta bananowa - co to jest? Zasady, efekty i przykładowy jadłospis w diecie z Japonii Tłuste produkty, które odchudzają

Popularne w tym tygodniu:

Ile kalorii ma chleb? Czy można jeść chleb na diecie? Dieta na dobrą kondycję organizmu i włosów