Pomysły na wykorzystanie chia w menu na utratę wagi - jak wykorzystać nasiona chia?

... posiłek, którego dodatek stanowią, jest bardziej sycący. Zobacz też: Chia nasion czar Właściwości prozdrowotne nasion chia: zmniejszają ryzyko zachorowania na raka piersi (dzięki zawartości kwasu ...

dawno temu

Kawa grzybowa - nowość wśród superfoods

... ) grzybami. Firma z Finlandii utrzymuje, że kawa z grzybami jest zdrowsza od typowej „małej czarnej”. Jakie właściwości wykazuje grzybowa kawa? Czy grzyby do kawy to dobry pomysł? ... z tym produkowana kawa może pochwalić się takimi ...

dawno temu

Roladki z bakłażana mocno nadziane

... nasmarować je wcześniej oliwą i smażyć na suchej patelni. W innym wypadku wciągną tyle tłuszczu, ile uprzednio wlejecie na patelnię. A więc do dzieła! Przed Wami roladki bakłażanowe nadziane marynowanym tofu a'la feta, pomidorami suszonymi oraz ...

dawno temu

Ashwagandha - czym jest i jak działa na nasz organizm?

... o jej cennych właściwościach zdrowotnych i szerokim zastosowaniu we wspomaganiu różnego rodzaju schorzeń. Czym jest Ashwagandha? Jak ją stosować i jakie ma działanie? ... -zielonym. Swoją popularność zdobyła w medycynie indyjskiej, w tradycyjnej ...

dawno temu

Jak przygotować stek z tuńczyka?

... na diecie. Sam tuńczyk natomiast wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i szeregiem cennych właściwości zdrowotnych. Jak usmażyć stek z tuńczyka? ... tłuszczowych omega-3, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, potas, selen, fosfor oraz magnez. Tuńczyk ...

dawno temu

Herbatki z senesem mogą być niebezpieczne. Sprawdź, dlaczego lepiej ich unikać

... To miało być wielkie odkrycie w dziedzinie dietetyki – senes. Naturalny środek przeczyszczający, dodawany do wielu herbatek. Producenci zachęcali do regularnego spożywania, wyliczając nadzwyczajne właściwości zdrowotne i odchudzające. Tymczasem ...

dawno temu

Wege burger z kotletem z buraków

... Czy wiecie, że buraki naprawdę mają właściwości lecznicze? Jest w nich mnóstwo pierwiastków mineralnych: m. in. żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód, miedź, chlor, fluor oraz rzadko spotykane ... ; sól, pieprz - do smaku; Dodatki: bułka, ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? Czerwona kapusta - odchudzanie

... jako smaczny dodatek do obiadu w postaci surówki. Jednak nie do końca znamy jej zdrowotne właściwości. Poznaj powody, dla których warto jeść to warzywo. Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? ... Czerwona kapusta - właściwości Dobra na ...

dawno temu

Bataty a ziemniaki - co jest zdrowsze? Czy bataty są fit?

... kamienie nerkowe i żółciowe. Czy wiesz, jakie jeszcze właściwości zdrowotne wykazują te warzywa? Bataty wartości odżywcze. Bataty vs zwykłe ziemniaki Spór o to, co jest zdrowsze: słodkie czy zwykłe ... . To także bogactwo polifenoli, które ...

dawno temu

DYNIA – HIT JESIENI?

... Dynia to chyba najpopularniejsze warzywo okresu jesiennego. Każdy z nas najlepiej kojarzy dżemy i zupy z dyni jako przetwory. Dzisiaj zapraszam Was do przeglądu i poznania różnych jej rodzajów. Opiszę Wam także właściwości zdrowotne tego miłego ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak się ubrać na siłownię? Wybieramy ubrania fitness!

... parametrach, która zapewni komfortowy trening. Przed wybraniem dla siebie konkretnego zestawu warto zapoznać się ze znajdującymi się w sprzedaży propozycjami i poznać ich właściwości. W co należy się wyposażyć? Gdzie można nabyć wysokiej jakości ...

dawno temu

Chcesz schudnąć? Oto połączenia produktów, które ci to ułatwią

... się wyjątkowym smakiem, ale skorzystać również z ich właściwości odchudzających. Przedstawiamy 6 doskonałych duetów, które ułatwiają odchudzanie. ... ich do przyprawiania warzyw, zup oraz pełnoziarnistych tostów. Kukurydza + fasola 42622 To ...

dawno temu

Zdrowa egzotyka na talerzu. Sfermentowany ryż koji

... Koji - co to jest? Ryż koji to kiszony ryż - popularny składnik deserów i dań głównych w Japonii. Wśród właściwości prozdrowotnych koji wskazuje się obniżenie poziomu cholesterolu i wzmocnienie odporności. Jak uzyskuje się sfermentowany ryż ...

dawno temu

Zalety wody bakłażanowej. Zrób samodzielnie w domu

... Kiedyś z powodu ciemnej barwy uważano je za trujące. Dzisiaj są w większości naszych kuchni. Bakłażany mają wiele właściwości prozdrowotnych. Możemy z nich też przygotować smaczną i zdrową wodę. To cenne źródło witamin i składników mineralnych. ...

dawno temu

4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie - migdały na włosy, migdały na jelita

... starzenia się skóry. Migdały poprawią też kondycję cery suchej, trądzikowej i ze skłonnościami do podrażnień. Doskonale wiedzą o tym producenci kosmetyków, którzy korzystają z ich właściwości odżywczych ...

dawno temu

Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado

... czy kurkuma od wieków są znane ze swoich właściwości odchudzających. Dzięki nim przyspieszysz metabolizm, a jednocześnie dodasz smaku swojemu daniu. Składniki: 1 duże awokado, 2 jaja, przyprawy ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść mięso z perliczki? Wyjaśniamy

... . Nie jest jednak tanie. Za kilogram tuszki z perliczki zapłacimy, w zależności od sklepu, od 20 do nawet 50 zł. Perliczka - wartości odżywcze, perliczka - właściwości zdrowotne Jeśli lubisz chude ...

dawno temu

Gdy warzywa droższe niż złoto...

... Do popełnienia takowego wpisu zainspirowały mnie maile od wielu moich podopiecznych, którzy co chwile pytają „jakie warzywa jeść?” gdy ich ceny poszybowały dramatycznie do góry – pomidory, nie dość ...

dawno temu

Dieta na trądzik - jadłospis. Przykładowe dania na trądzik

... Dieta antytrądzikowa powinna być bogata w witaminy i pierwiastki mineralne, których właściwości działają zapobiegawczo i łagodząco na rozwój problemu. Muszą się w niej znaleźć produkty będące źródłem ... , mięso wołowe, drób, kukurydza, chleb z ...

dawno temu

Jak wykorzystać cytrynę, by się odchudzić? Cytryna na odchudzanie

... Cytryna - właściwości Cytryna chroni naszą wątrobę. Zdaniem Światowej Organizacji Zdrowia związek znajdujący się w skórkach cytryny, pobudza enzymy wątrobowe, które pomagają wypłukać toksyny ... z organizmu i poprawiają pracę jelit. Zaliczana ...

dawno temu

Kolor bananów a odchudzanie - banany a odchudzanie

... Są smaczne, słodkie i mają wiele cennych właściwości odżywczych. Warto jeść je i na co dzień, i od święta. Banany. Owoce idealne także na diecie. Świetnie smakują w koktajlach, z płatkami owsianymi ... W zależności od procesu dojrzewania, banany ...

dawno temu

Utrata wagi po kaszy jaglanej - dieta z kaszy jaglanej. Kasza jaglana - odchudzanie

... Kasza jaglana otrzymywana z nasion prosa jest produktem bezglutenowym o właściwościach zasadotwórczych, co jest bardzo korzystne dla naszego organizmu. Wiele w niej witamin z grupy B, lecytyny ...

dawno temu

Ciecierzyca - czy warto ją jeść?

... - 22% cynk - 16% magnez - 14% potas - 6% Właściwości Bardzo cenny składnik odżywczy w codziennym jadłospisie. Spożywanie ciecierzycy niesie szerokie korzyści dla zdrowia: zmniejszenie ryzyka ...

+ Pokaż więcej