Dlaczego nie należy smażyć ryby na oleju słonecznikowym? Wyjaśniamy

... Wyobraź sobie rybę w chrupiącej panierce, pachnącą ziołami i podaną z pyszną sałatką warzywną. Takie filety bądź tuszki smażymy na oleju, zazwyczaj słonecznikowym. Jest on bardzo popularny, ma też właściwości prozdrowotne. Okazuje się jednak, że ...

dawno temu

Zielona herbata. 7 zalet i 7 wad picia tego napoju

... Chyba każdy się ze mną zgodzi, że obecnie panuje medialny boom na ten napar. Zielona herbata i jej właściwości jako cudowny środek prewencyjny i leczniczy, wymieniana jest jednym tchem ... przy większości popularnych obecnie schorzeniach. ...

dawno temu

5 herbat, które wspomogą twoje odchudzanie

... Wielu ludzi zadaje sobie pytanie: jaka herbata na odchudzanie jest najlepsza? Sprawdź poniższą listę i poznaj sprzyjające redukcji wagi właściwości właściwości niektórych typów herbat. ...

dawno temu

Kasza jaglana – czy już ją znacie?

... uważa się, że ma niezwykłe właściwości ogrzewające i wzmacniające, a 90% naszych chorób powstaje z powodu wychłodzenia organizmu przez spożywanie nieodpowiedniego pożywienia. Wiele osób nie toleruje ... przez osoby z celiakią i nietolerancją ...

dawno temu

Odpowiednia dieta odmładza skórę. Codziennie spożywanie rzeżuchy może zredukować zmarszczki nawet o 40 proc.

... również takie produkty, jak awokado, imbir, goździki, pestki słonecznika, dyni oraz rośliny kolorowe, czyli jagody, maliny, borówki. ... antyoksydacyjnie zadziała awokado, imbir mielony suszony, również wszystkie pestki – słonecznik, dynia, ...

dawno temu

Kiedy warto spożywać ostropest plamisty?

... Ostropest plamisty to roślina, którą można spotkać na łąkach, jednak jej właściwości zostały docenione już dawno temu, a obecnie jest z powodzeniem wykorzystywana w medycynie. Ostropest plamisty ... kwiaty i kłujące liście, a ze względu na cenne ...

dawno temu

Kapusta kiszona - dlaczego warto jeść kiszonki?

... Kapusta kiszona słynie ze swoich zdrowotnych właściwości. Niezasłużenie ma opinię ciężkostrawnej. Warto wiedzieć, że ciężkostrawne skutki wywołują dodatki, z którymi jest spożywana. Przykładem ... 1. Kapusta kiszona - kalorie i zdrowotne ...

dawno temu

Zielona dieta a odchudzanie

... Zielona herbata powinna być elementem każdej diety. Ponieważ ma ona właściwości oczyszczające, pijąc ją, można oczyścić organizm ze zbędnych toksyn. Nie tylko zielona herbata ma takie właściwości, ale także zielone zioła, owoce i warzywa, które ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie chia w menu na utratę wagi - jak wykorzystać nasiona chia?

... posiłek, którego dodatek stanowią, jest bardziej sycący. Zobacz też: Chia nasion czar Właściwości prozdrowotne nasion chia: zmniejszają ryzyko zachorowania na raka piersi (dzięki zawartości kwasu ...

dawno temu

Kawa grzybowa - nowość wśród superfoods

... ) grzybami. Firma z Finlandii utrzymuje, że kawa z grzybami jest zdrowsza od typowej „małej czarnej”. Jakie właściwości wykazuje grzybowa kawa? Czy grzyby do kawy to dobry pomysł? ... z tym produkowana kawa może pochwalić się takimi ...

dawno temu

Ashwagandha - czym jest i jak działa na nasz organizm?

... o jej cennych właściwościach zdrowotnych i szerokim zastosowaniu we wspomaganiu różnego rodzaju schorzeń. Czym jest Ashwagandha? Jak ją stosować i jakie ma działanie? ... -zielonym. Swoją popularność zdobyła w medycynie indyjskiej, w tradycyjnej ...

dawno temu

Jak przygotować stek z tuńczyka?

... na diecie. Sam tuńczyk natomiast wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i szeregiem cennych właściwości zdrowotnych. Jak usmażyć stek z tuńczyka? ... tłuszczowych omega-3, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, potas, selen, fosfor oraz magnez. Tuńczyk ...

dawno temu

Herbatki z senesem mogą być niebezpieczne. Sprawdź, dlaczego lepiej ich unikać

... To miało być wielkie odkrycie w dziedzinie dietetyki – senes. Naturalny środek przeczyszczający, dodawany do wielu herbatek. Producenci zachęcali do regularnego spożywania, wyliczając nadzwyczajne właściwości zdrowotne i odchudzające. Tymczasem ...

dawno temu

Jesienna dawka witamin - warzywa i owoce sezonowe

... 1. Dynia Nie ma chyba bardziej kojarzącego się z jesienią warzywa niż dynia. Warzywo to dla wielu z nas stanowi kwintesencję jesieni i idealną ozdobę do kuchni, przed dom i oczywiście - na Halloween ... . Dynia to jednak nie tylko nietuzinkowy ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? Czerwona kapusta - odchudzanie

... jako smaczny dodatek do obiadu w postaci surówki. Jednak nie do końca znamy jej zdrowotne właściwości. Poznaj powody, dla których warto jeść to warzywo. Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? ... Czerwona kapusta - właściwości Dobra na ...

dawno temu

Bataty a ziemniaki - co jest zdrowsze? Czy bataty są fit?

... kamienie nerkowe i żółciowe. Czy wiesz, jakie jeszcze właściwości zdrowotne wykazują te warzywa? Bataty wartości odżywcze. Bataty vs zwykłe ziemniaki Spór o to, co jest zdrowsze: słodkie czy zwykłe ... . To także bogactwo polifenoli, które ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak się ubrać na siłownię? Wybieramy ubrania fitness!

... parametrach, która zapewni komfortowy trening. Przed wybraniem dla siebie konkretnego zestawu warto zapoznać się ze znajdującymi się w sprzedaży propozycjami i poznać ich właściwości. W co należy się wyposażyć? Gdzie można nabyć wysokiej jakości ...

dawno temu

Chcesz schudnąć? Oto połączenia produktów, które ci to ułatwią

... się wyjątkowym smakiem, ale skorzystać również z ich właściwości odchudzających. Przedstawiamy 6 doskonałych duetów, które ułatwiają odchudzanie. ... ich do przyprawiania warzyw, zup oraz pełnoziarnistych tostów. Kukurydza + fasola 42622 To ...

dawno temu

Zdrowa egzotyka na talerzu. Sfermentowany ryż koji

... Koji - co to jest? Ryż koji to kiszony ryż - popularny składnik deserów i dań głównych w Japonii. Wśród właściwości prozdrowotnych koji wskazuje się obniżenie poziomu cholesterolu i wzmocnienie odporności. Jak uzyskuje się sfermentowany ryż ...

dawno temu

Zalety wody bakłażanowej. Zrób samodzielnie w domu

... Kiedyś z powodu ciemnej barwy uważano je za trujące. Dzisiaj są w większości naszych kuchni. Bakłażany mają wiele właściwości prozdrowotnych. Możemy z nich też przygotować smaczną i zdrową wodę. To cenne źródło witamin i składników mineralnych. ...

dawno temu

4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie - migdały na włosy, migdały na jelita

... starzenia się skóry. Migdały poprawią też kondycję cery suchej, trądzikowej i ze skłonnościami do podrażnień. Doskonale wiedzą o tym producenci kosmetyków, którzy korzystają z ich właściwości odżywczych ...

dawno temu

Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado

... czy kurkuma od wieków są znane ze swoich właściwości odchudzających. Dzięki nim przyspieszysz metabolizm, a jednocześnie dodasz smaku swojemu daniu. Składniki: 1 duże awokado, 2 jaja, przyprawy ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść pomidory każdego dnia?

... 52873 Zawierają silne przeciwutleniacze Jeśli mowa o właściwościach pomidorów, zawsze na pierwszym miejscu pojawia się likopen. To substancja zaliczana do grupy karotenoidów o silnych ... właściwościach przeciwutleniających. Co to oznacza w ...

+ Pokaż więcej