Ciecierzyca - czy warto ją jeść?

... Wartości odżywcze Ciecierzyca jest bardzo dobrym źródłem białka roślinnego. Białko to pod względem składu przypomina to pochodzące z mięsa. Zawiera także węglowodany złożone i spore ilości błonnika ... pokarmowego. Nie bez znaczenia jest ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść mięso z perliczki? Wyjaśniamy

... łatwo przyswajalnego białka. W udku tego ptaka znajdziemy aż ok. 25 proc. tego składnika. Perliczka jest przy tym niskokaloryczna. 100 g mięsa to ok. 160 kalorii. Właśnie z tego względu dietetycy ... , ponieważ ten rodzaj tłuszczów wpływa ...

dawno temu

Ekspert: lepiej pić wodę gotowaną jeden raz

... Czy woda gotowana wielokrotnie staje się niezdatna do spożycia? Jak zmieniają się jej właściwości? Postanowiliśmy to sprawdzić. ... przez to smaczniejsza w spożyciu. Jak się jednak okazuje, dwukrotne zagotowanie wody zmienia delikatnie jej ...

dawno temu

Chcesz schudnąć? Oto połączenia produktów, które ci to ułatwią

... się wyjątkowym smakiem, ale skorzystać również z ich właściwości odchudzających. Przedstawiamy 6 doskonałych duetów, które ułatwiają odchudzanie. ... strączkowe, które są źródłem białka oraz błonnika, to sposób na skuteczne odchudzanie. Dlaczego ...

dawno temu

Kasza jaglana - dlaczego warto ją jeść

... na siłowni, ponieważ jest ona źródłem naturalnej energii i łatwo przyswajalnego białka pochodzenia roślinnego. ... oraz ziołami. W ten sposób otrzymujemy pyszną sałatkę z warzyw z dodatkiem kaszy jaglanej, która idealnie nadaje się na ...

dawno temu

Najlepsze przekąski po treningu

... Najlepszy posiłek po treningu to ten złożony z białek i węglowodanów. Pozwoli ci szybko zregenerować siły, przyspieszy metabolizm i wzmocni organizm. Jest niezbędny jeśli pragniesz pozbyć się tłuszczu i nadać sylwetce piękny kształt. ...

dawno temu

Dieta Kim Kardashian - jak Kim Kardashian schudła 32 kilogramy?

... , która przynosi szybkie efekty. Dieta odchudzająca amerykańskiego doktora zakłada spożywanie dużych ilości tłuszczów w połączeniu z białkiem. Poniżej przedstawiamy, na czym polega dieta Kim Kardashian. ... innych planów żywieniowych, na ...

dawno temu

Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado

... zdrowe jelita, zapobiega zaparciom i wspomaga trawienie. Jaja zawierają wysokiej jakości białko, które hamuje apetyt i przyspiesza spalanie tłuszczu. Na koniec – przyprawy. Takie jak papryczka chilli ... czy kurkuma od wieków są znane ze swoich ...

dawno temu

Jalapeno - zalety spożywania papryczek jalapeno

... Znajdziemy je w meksykańskich potrawach, na pizzy i w ostrych sosach. Ich ostry smak zniechęca jednak wielu z nas. A szkoda, bo papryczki jalapeno skrywają w sobie mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Za wszystko odpowiedzialna jest kapsaicyna. ...

dawno temu

Śniadanie na diecie. Oto śniadanie, którego należy unikać, a także zdrowe śniadanie na odchudzanie

... smoothie. Z pozoru dobrym posiłkiem jest także tost z awokado czy płatki z mlekiem. Zdrowe śniadanie na odchudzanie, które pomoże zredukować masę ciała, powinno być bogate w błonnik pokarmowy, białko ... pokarmowy. Jednak jeśli przygotujemy ...

dawno temu

Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru

... Imbir to nie tylko smaczny dodatek do zup i dań mięsnych. Znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Często pijemy herbatę imbirową, gdy dopadnie nas przeziębienie. Pomaga wtedy m.in. złagodzić ból gardła, ponieważ ma działanie odkażające. ...

dawno temu

4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie - migdały na włosy, migdały na jelita

... Aston w Wielkiej Brytanii. 117 Promienna cera bez zmarszczek Magnez zawarty w migdałach przyczynia się do wzmożonej produkcji kolagenu - białka odpowiedzialnego za dobry stan naszej skóry. Inny ... starzenia się skóry. Migdały poprawią też ...

dawno temu

Rola tłuszczów w organizmie. Jakie funkcje pełnią tłuszcze w organizmie człowieka?

... Jaka jest rola tłuszczów w organizmie? Do czego jest niezbędny tłuszcz w organizmie człowieka? Aby organizm człowieka funkcjonował prawidłowo, musi otrzymywać odpowiednie ilości wszystkich składników pokarmowych: białek, węglowodanów i ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie chia w menu na utratę wagi - jak wykorzystać nasiona chia?

... gramów nasion chia zawiera 16,5 gramów pełnowartościowego białka i 34 gramy rozpuszczalnego błonnika regulującego trawienie i spowalniającego wchłanianie glukozy (co niemal w 100 proc. pokrywa dzienne ... posiłek, którego dodatek stanowią, jest ...

dawno temu

Kawa z cynamonem - właściwości. Dlaczego warto dodawać cynamon do kawy?

... , ale również z wielu właściwości prozdrowotnych. Udowodniono, że wystarczy pół łyżeczki cynamonu dziennie, by obniżyć poziom cukru we krwi oraz cholesterolu LDL. Jest to zatem przyprawa szczególnie polecana osobom ...

dawno temu

Co jeść przed i po popołudniowym treningu? Wskazówki Ewy Chodakowskiej

... po wysiłku przyjąć porcję węglowodanów, białek i tłuszczów. Taki posiłek zaspokoi uczucie głodu, a ponadto doda energii i uzupełni niedobory po ćwiczeniach. Trenerka fitness Ewa Chodakowska na swoim ... być białko. Znajdziemy je w chudym mięsie, ...

dawno temu

Grzyby zamiast mięsa. Pieczarki jako składnik diety odchudzającej

... Zazwyczaj włączamy grzyby do menu ze względu na walory smakowe i zapachowe. Warto je jeść również z uwagi na właściwości odchudzające. Osoby na diecie powinny wzbogacić jadłospis zwłaszcza o pieczarki. Pieczarki na diecie - sprawdź, jak to ...

dawno temu

Bataty a ziemniaki - co jest zdrowsze? Czy bataty są fit?

... nie ma tłuszczu. 661 W 100 g batatów znajduje się 1,6 g białka, natomiast w zwykłych ziemniakach – 2 g. Pierwszą dostrzegalną różnicą jest poziom węglowodanów – 100 g słodkich ziemniaków to 20 g ... kamienie nerkowe i żółciowe. Czy wiesz, jakie ...

dawno temu

Właściwości cykorii. Cykoria - dlaczego warto jeść?

... eliminacji zaparć i poprawia perystaltykę jelit. 3. Właściwości cykorii Ze względu na bogactwo witamin i składników mineralnych cykoria ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Obecnie jest stosowana ...

dawno temu

7 naturalnych sproszkowanych substancji dobrych dla jelit. Herbata na jelita

... . Właśnie dlatego jego strąki, korzenie i liście można jeść. Z nasion wyciska się także olej. Proszek z liści Moringa jest pełen zdrowego białka. Zawiera aminokwasy niezbędne do prawidłowej pracy układu ... w wodzie i przyjmowana regularnie ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo ... nie jest największym źródłem witamin i składników ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść jogurty?

... pełnowartościowego białka, a ponadto dostarczają organizmowi witamin i wapnia. Jakie inne argumenty przemawiają na rzecz włączenia jogurtów do jadłospisu? ...

+ Pokaż więcej