Jesienno-zimowe kolacje polecane przez Ewę Chodakowską
MARTA GRABIEC • dawno temuKażdy z nas po męczącym dniu chce zaszyć się w domu i zjeść coś dobrego. Jednakże kolacje potrafią być zdradzieckie, gdyż nierozważne jedzenie na noc sprzyja tyciu. Co więc jeść, żeby dostarczyć sobie energii i zapewnić spokojny sen? Z pomocą przychodzą propozycje od najsłynniejszej w Polsce trenerki fitness – Ewy Chodakowskiej.
Ten artykuł ma 4 strony:
Sałatka z brokułem i pomidorem 321 kcal
- brokuły, różyczki – mała garść [100g]
- pomidor - średnia sztuka [200g]
- awokado – ½ sztuki [70g]
- dynia, pestki — łyżka [10g]
- oliwa z oliwek – łyżka [10g]
- cebula, poszatkowana – 2 łyżki [20g]
- pieprz czarny — szczypta [1g]
Różyczki brokułów ugotuj na parze. Wymieszaj z cząstkami pomidora, awokado i poszatkowaną cebulą. Dodaj oliwę, przyprawy i wymieszaj. Posyp pestkami dyni.
Pieczone brokuły i posypką migdałową — 357kcal
- brokuły – ½ średniej sztuki [300g]
- oliwa z oliwek – 2 łyżki [20g]
- kurkuma mielona – ½ łyżeczki [2g]
- migdały, łuskane, blanszowane – 3 łyżeczki [15g]
- kmin rzymski — szczypta [1g]
Wymieszaj oliwę, przyprawy i mielone migdały. Różyczki brokułów włóż do naczynia żaroodpornego i polej sosem. Piecz 15–20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze