Jesienno-zimowe kolacje polecane przez Ewę Chodakowską
MARTA GRABIEC • dawno temuKażdy z nas po męczącym dniu chce zaszyć się w domu i zjeść coś dobrego. Jednakże kolacje potrafią być zdradzieckie, gdyż nierozważne jedzenie na noc sprzyja tyciu. Co więc jeść, żeby dostarczyć sobie energii i zapewnić spokojny sen? Z pomocą przychodzą propozycje od najsłynniejszej w Polsce trenerki fitness – Ewy Chodakowskiej.
Ten artykuł ma 4 strony:
Pasta z makrelą i ogórkiem kiszonym — 350 kcal
- makrela wyfiletowana – 4 łyżki [80g]
- ogórek kiszony – średnia sztuka [60g]
- ser twarogowy półtłusty — plaster [50g]
- jogurt naturalny, 2 proc. tłuszczu – 3 łyżki [60g]
- szczypiorek – 2 łyżki [16g]
- pieprz czarny – 2 szczypty [2g]
- chleb graham — kromka [25g]
Rybę ugnieć z serem, jogurtem, pokrojonym ogórkiem i szczypiorkiem. Przypraw. Zjedz pieczywem.
Indyk w dyni i pomidorach — 337 kcal
- mięso z piersi indyka, bez skóry — porcja [100g]
- dynia, obrana – szklanka [150g]
- pomidory– 2 małe sztuki [250g]
- olej rzepakowy — łyżka [10g]
- słonecznik – łyżka [10g]
- czosnek- średni ząbek [6g]
- sól biała – szczypta [1g]
- pieprz czarny — szczypta [1g]
- oregano suszone — szczypta [1g]
- kurkuma mielona — szczypta [1g]
Mięso natrzyj czosnkiem, olejem i przyprawami. Podduś na patelni w niewielkiej ilości wody. Obraną dynię i pomidor pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Posyp wszystko kurkumą i podduś 10 minut. Gotowe danie posyp słonecznikiem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze