Jesienno-zimowe kolacje polecane przez Ewę Chodakowską
MARTA GRABIEC • dawno temuKażdy z nas po męczącym dniu chce zaszyć się w domu i zjeść coś dobrego. Jednakże kolacje potrafią być zdradzieckie, gdyż nierozważne jedzenie na noc sprzyja tyciu. Co więc jeść, żeby dostarczyć sobie energii i zapewnić spokojny sen? Z pomocą przychodzą propozycje od najsłynniejszej w Polsce trenerki fitness – Ewy Chodakowskiej.
Ten artykuł ma 4 strony:
Pasta z awokado i pałeczki warzywne — 300 kcal
- awokado, miąższ — sztuka [140g]
- sok ze świeżej cytryny– 3 łyżki [21g]
- marchew – duża [100g]
- ogórek – mały, wężowy [110g]
- jogurt naturalny, 2 proc. tłuszczu – 2 łyżki [40g]
- pieprz czarny — szczypta [1g]
- chili w proszku — szczypta [1g]
Marchew, ogórek obierz i pokrój w cienkie pałeczki. Awokado ugnieć z sokiem z cytryny, jogurtem i przyprawami. Pastę zjedz za pomocą warzywnych pałeczek.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze