Przeszedł na wegetarianizm. Jego ciało zmieniło się nie do poznania

Fritz Hortsmann jest miłośnikiem zdrowego stylu życia. Od kilku lat przechodzi spektakularną zmianę wyglądu. Teraz swoim sekretem dotyczącym metamorfozy dzieli się z innymi. Wszystko zaczęło się od przejścia na wegetarianizm.

Fritz przeszedł na wegetarianizm

Fritz przeszedł na wegetarianizm (Instagram)

Rezygnacja z mięsa

20-latek dbał o swój wygląd, odkąd pamięta. Regularnie trenował na siłowni. Jednak dopiero po zrezygnowaniu z mięsa, diametralnie się zmienił.
"Nieustannie słyszałem pytania: Czy nie brakuje ci białka? Przecież to właśnie ich organizm potrzebuje do budowy mięśni" - mówi Fritz. I dodaje, że większość osób była zaskoczona tym, że stał się wegetarianinem. "Najprawdopodobniej z powodu stereotypu osoby niejedzącej mięsa – bladej, szczupłej i osłabionej" – mówi.

Mężczyzna zmienił się nie do poznania

Przed przejściem na wegetarianizm Fritz ważył ok. 70 kilogramów. Jak wyglądała jego dieta? Najczęściej sięgał po produkty wysokobiałkowe. Zapominał przy tym o codziennej porcji warzyw i owoców. Pomimo, że regularnie pracował nad wyrzeźbieniem sylwetki, nadal wyglądał jak chudy, niedojrzały chłopak.
To się zmieniło. Teraz jego waga wskazuje ok. 18 kilogramów więcej. Przytył? Nie, tyle ważą jego rozbudowane mięśnie. Tym samym Fritz obalił mit, który mówi o przymusie jedzenia mięsa podczas trenowania na siłowni.

Dieta przed metamorfozą

Wcześniej Fritz jadł duże ilości mięsa. Swoją dietę zmienił dopiero po przeczytaniu książki "Jak nie umrzeć?" autorstwa doktora Michaela Gregera. Przeanalizował, że jego sposób odżywiania nie jest odpowiedni dla młodego mężczyzny, który trenuje.

Fritz zachęca innych do przejścia na wegetarianizm

"Zdecydowałem, że chcę żyć dłużej i być szczęśliwy. Zobaczyłem też inne korzyści z niejedzenia mięsa, np. ratowanie zwierząt" - wymienia 20-latek.
Co teraz jada Fritz? Wszystkie produkty spożywcze pochodzenia roślinnego. Dba o to, by codziennie dostarczać organizmowi niezbędnych składników odżywczych.
20-latek opowiedział swoją historię, by zainspirować innych. Jakie są jego rady? "Znajdź w sieci ludzi, którzy również przeszli na wegetarianizm. Przeczytaj wszystkie zalety, dowiedz się o suplementach i zamiennikach mięsa. Nie rezygnuj z jajek i nabiału. Na początku możesz też próbować nie jeść mięsa tylko kilka razy w tygodniu. Wszystko rób powoli" - wymienia.

Jak widać na zdjęciach, przejście na wegetarianizm zmieniło sylwetkę Fritza na lepsze. Spójrzcie tylko na jego wyrzeźbione ramiona!

Zobacz również: Jak bezpiecznie przejść na wegetarianizm?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Substancje, których powinniśmy unikać po 30. roku życia Przepis na koktajl proteinowy Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe Jesienna tarta z dyni i tofu Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta. Są zdrowe i nie tuczą Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych 9 rzeczy, których nie powinno się robić przed seksem Daktylowa tarta z kremem kokosowym Brownie z batatem i rodzynkami Pierniczki Fit Home Made Sałatka na lunch z 4 składników, która syci aż do kolacji Przepis na niskokaloryczną galaretkę z BCAA Pierniczki bez glutenu, bez laktozy i bez jajek Owsianka z jabłkiem i migdałami (bez laktozy) Fit ciasto z masła orzechowego Placki z płatków owsianych. Prosty przepis Anny Lewandowskiej Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na drugie śniadanie. Pięć przepisów Warzywne i owocowe sałatki poniżej 200 kcal Wegański sernik z awokado bez pieczenia Ciasto drożdżowe bez jajek, mleka i masła (wegańskie) Tygodniowy jadłospis od Ewy Chodakowskiej Desery z nasionami chia. Przepisy Ewy Chodakowskiej Desery z płatków owsianych

Popularne w tym tygodniu:

Fit ciasto z masła orzechowego Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Daktylowa tarta z kremem kokosowym Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta. Są zdrowe i nie tuczą Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na drugie śniadanie. Pięć przepisów Sałatka na lunch z 4 składników, która syci aż do kolacji Brownie z batatem i rodzynkami Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe Przepis na koktajl proteinowy Domowy budyń waniliowy - bez glutenu Placki z płatków owsianych. Prosty przepis Anny Lewandowskiej