Najzdrowsze połączenia produktów (WIDEO)

Choć są istotnym elementem prawidłowego odżywiania, niewielu o nich wie. Od prawidłowych połączeń żywieniowych zależy, czy i w jakim stopniu wchłoną się witaminy i substancje odżywcze zawarte w owocach, warzywach, mięsie i innych produktach. To jednak nie wszystko.

Odpowiednio metabolizowane produkty będą odżywiać organizm i wspomagać jego prawidłowe funkcjonowanie. Ochronią przed chorobami i nie będą powodować wzdęć, zaparć czy przybierania na wadze. Co zatem ze sobą łączyć? Jakie połączenia są najzdrowsze?

Podkręć metabolizm!

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

3 pomysły na obiad za 8 złotych z menu Ewy Chodakowskiej Smoothie, które oczyszcza jelito grube i wysmukla talię Przekąska po treningu: tost z masłem migdałowym i bananem Substancje, których powinniśmy unikać po 30. roku życia Przepis na koktajl proteinowy Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta. Są zdrowe i nie tuczą Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych 9 rzeczy, których nie powinno się robić przed seksem Daktylowa tarta z kremem kokosowym Brownie z batatem i rodzynkami Pierniczki Fit Home Made Sałatka na lunch z 4 składników, która syci aż do kolacji Przepis na niskokaloryczną galaretkę z BCAA Pierniczki bez glutenu, bez laktozy i bez jajek Owsianka z jabłkiem i migdałami (bez laktozy) Fit ciasto z masła orzechowego Placki z płatków owsianych. Prosty przepis Anny Lewandowskiej Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na drugie śniadanie. Pięć przepisów Warzywne i owocowe sałatki poniżej 200 kcal Wegański sernik z awokado bez pieczenia Ciasto drożdżowe bez jajek, mleka i masła (wegańskie) Tygodniowy jadłospis od Ewy Chodakowskiej

Popularne w tym tygodniu:

Kasza gryczana – zalety i wartości odżywcze Kiszona kapusta – dlaczego warto jeść kiszonki