6 zagrożeń płynących z diety o niskiej zawartości tłuszczu

Przez lata twierdzono, że najlepsza jest dieta niskotłuszczowa (inne nazwy: dieta beztłuszczowa lub dieta bez tłuszczu). Jednak zdaniem naukowców, zdrowe tłuszcze nienasycone, które znajdziemy m.in. w rybach morskich, oliwie z oliwek, oleju rzepakowym i orzechach, mogą być kluczem do odwrócenia epidemii otyłości, cukrzycy i chorób serca. Poniżej prezentujemy 6 zagrożeń płynących z diety o niskiej zawartości tłuszczu.
Ten artykuł ma 7 stron:

Nasilenie uczucia głodu
Diety o niskiej zawartości tłuszczu zwiększają głód na dwa sposoby. Po pierwsze — powodują zwiększenie poziomu greliny (hormon głodu) i insuliny, co utrudnia kontrolę nad głodem i apetytem.
Diety odchudzające – co powinieneś o nich wiedzieć?
Po drugie, diety o niskiej zawartości tłuszczu oraz żywność beztłuszczowa zapewniają bardzo niską sytość. To oznacza, że szybko zacznie ci doskwierać głód.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze