6 zagrożeń płynących z diety o niskiej zawartości tłuszczu

Przez lata twierdzono, że najlepsza jest dieta niskotłuszczowa (inne nazwy: dieta beztłuszczowa lub dieta bez tłuszczu). Jednak zdaniem naukowców, zdrowe tłuszcze nienasycone, które znajdziemy m.in. w rybach morskich, oliwie z oliwek, oleju rzepakowym i orzechach, mogą być kluczem do odwrócenia epidemii otyłości, cukrzycy i chorób serca. Poniżej prezentujemy 6 zagrożeń płynących z diety o niskiej zawartości tłuszczu.
Ten artykuł ma 7 stron:

Wyższe ryzyko depresji
Czy wiesz, że 60 proc. twojego mózgu stanowi tłuszcz? A warstwy tłuszczu w mózgu wpływają na twój nastrój.
Zdrowe odżywianie
Diety o jego niskiej zawartości zmniejszają poziom tłuszczu w mózgu. W konsekwencji zwiększają ryzyko depresji. Niedobór kwasu tłuszczowego omega-3 związany jest z rozwojem ADHD, zaburzeń dwubiegunowych i schizofrenii.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze