6 zagrożeń płynących z diety o niskiej zawartości tłuszczu
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuPrzez lata twierdzono, że najlepsza jest dieta niskotłuszczowa (inne nazwy: dieta beztłuszczowa lub dieta bez tłuszczu). Jednak zdaniem naukowców, zdrowe tłuszcze nienasycone, które znajdziemy m.in. w rybach morskich, oliwie z oliwek, oleju rzepakowym i orzechach, mogą być kluczem do odwrócenia epidemii otyłości, cukrzycy i chorób serca. Poniżej prezentujemy 6 zagrożeń płynących z diety o niskiej zawartości tłuszczu.
Ten artykuł ma 7 stron:
Niska absorpcja składników odżywczych
Zwiększenie spożycia tłuszczu pozwoli twojemu organizmowi wchłonąć więcej rozpuszczalnych w tłuszczach składników odżywczych, takich jak witaminy A, D, E i K.
Warto pamiętać, że kiedy tłuszcz spożywany jest poprawnie, nie powoduje przyrostu masy ciała. Twój organizm potrzebuje zdrowego tłuszczu, aby funkcjonować prawidłowo.
Dodaj do swojej diety awokado, nasiona, migdały, masło orzechowe i oliwki, ale spożywaj je z umiarem. Unikaj stosowania tłuszczów i olejów pochodzenia zwierzęcego i ciesz się zdrowiem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze