7 powodów, dla których lepiej nie jeść wiśni maraschino
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuŚwieże wiśnie są pyszne i bardzo zdrowe. W naturalnej postaci owoce te są lekko kwaskowate i mają wiele korzystnych właściwości, ale kiedy zanurzymy je w sztucznym syropie, tracą one prawie wszystkie swoje wartości odżywcze.
Ten artykuł ma 3 strony:
Ubogie wartości odżywcze
Wiśnie maraschino dostarczają niewielkich ilości składników odżywczych. Pół filiżanki wisienek dostarcza 54 mg wapnia i 21 mg potasu. Ta sama porcja zawiera 45 międzynarodowych jednostek witaminy A i 1,5 µg witaminy K. Maraschino zawierają śladowe ilości magnezu, żelaza i cynku.
Są "staroświeckie", zwłaszcza, jeśli ozdobimy nimi koktajl
Chcesz zepsuć swój koktajl, lody lub deser tanim dodatkiem? Dodaj do niego wiśnie maraschino. Pamiętaj, że nie ma nic lepszego niż świeże owoce wiśni.
Nie uratuje ich nawet czekolada
Czekolada to jeden z najwspanialszych wyrobów cukierniczych. Wszystko, czym ją polejemy, od razu staje się lepsze. Z wyjątkiem wiśni maraschino, które od wielu lat są dodawane jako wypełnienie czekoladowych bombonierek.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze