Niezdrowe skutki jedzenia zdrowej żywności

Jakie są efekty zdrowego odżywiania? Wydaje ci się, że odżywiasz się zdrowo - zamieniłeś białe pieczywo na pełnoziarniste, przed treningiem zajadasz się proteinowymi batonikami, a na śniadanie wybierasz błyskawiczną owsiankę. Niestety najnowsze informacje potwierdzają jedno: zdrowa żywność również nie jest obojętna dla organizmu, co więcej - może przynieść zarówno tyle samo korzyści co szkód. Poniżej przedstawiamy niezdrowe skutki jedzenia zdrowej żywności.
Ten artykuł ma 7 stron:

Suszone owoce
Suszone owoce są zdecydowanie zdrowszą przekąską niż czekoladowe batoniki czy kawałek ciasta, ale uwaga — większość z nich prócz naturalnie występującej w owocach fruktozy, zawiera bardzo duże ilości cukru. Pyszny smak powoduje, że bardzo często przestajemy kontrolować ilość, którą spożywamy, a to wielki błąd.
Zbyt wiele cukru w diecie na pewno nie pomoże ci schudnać, z kolei błonnik zawarty w owocach może wywoływać wzdęcia i gazy. Nie da się jednak ukryć, że z drugiej strony są źródłem cennych witamin i przeciwutleniaczy. Sięgając po tego typu przekąskę, trzymaj się zasady — jedna porcja nie powinna przekraczać ¼ szklanki.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze