Kiszonki i ich właściwości zdrowotne

... . Najzdrowsze jednak będą zawsze te wykonane samodzielnie. Najlepiej spożywać je również w postaci surowej, gdyż obróbka termiczna, taka jak np. smażenie, pieczenie czy gotowanie, pozbawia kiszonki najcenniejszych właściwości. ...

dawno temu

Płatki orkiszowe - przepisy, właściwości, zastosowanie

... Płatki orkiszowe - właściwości Płatki orkiszowe są znane ze swojego dobroczynnego wpływu na organizm człowieka. Dzięki dużej zawartości składników odżywczych można je stosować dla wzmocnienia ... , który można również znaleźć np. w mleku matki. ...

dawno temu

Rabarbar: słodka gorycz na diecie

... Rabarbar znany jest od wieków. Już starożytni Chińczycy docenili jego smak i prozdrowotne właściwości. Przyrządzali z niego … środek na przeczyszczenie. W XVII wieku zaczęto uprawiać go w europejskich ogrodach, a przyrządzony z jego łodyg kompot ...

dawno temu

5 powodów, dla których warto pić wodę z kurkumą. Kurkuma z wodą i cytryną - przepis

... metabolizm, postaw na wodę z kurkumą. O jej właściwościach prozdrowotnych słyszał już chyba każdy. W końcu nie bez powodu należy do grona superfoods. Oto 5 powodów, dla których warto pić wodę z kurkumą. Poznasz też przepis na ten złoty napój. ...

dawno temu

Lucuma - niezwykły owoc i jego lecznicze właściwości

... Naturalne leczenie Badania przeprowadzone w USA pokazują dobroczynny wpływ właściwości antybiotycznych oraz przeciwgrzybiczych owocu. Ekstrakt z lucumy wspomaga gojenie ran i regenerację tkanki ...

dawno temu

Czarna lemoniada - przepis i właściwości superfood

... . aspiryny. 599 Właściwości czarnej lemoniady Chociaż napój ten nie wygląda apetycznie (jest czarny jak atrament kałamarnicy), to jego właściwości prozdrowotne przemawiają za tym, aby go spożywać ... , złagodzenie dolegliwości ze strony układu ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Wegetariański gulasz z ciecierzycy z kozią fetą!

... Szukasz nowych przepisów w swojej wegetariańskiej kuchni? Zastanawiasz się co możesz wprowadzić, aby jeść jeszcze bardziej smacznie i zdrowo? Mamy dla Ciebie idealny przepis i nowość na rynku nabiałowym - Festkoz - ser sałatkowy z mleka koziego, ...

dawno temu

Warzywne i owocowe sałatki poniżej 200 kcal. Sałatka owocowa - kalorie

... smak kopru świetnie współgra z pikantną czerwoną cebulką, cytrusowym aromatem grejpfruta i ostrym smakiem niebieskiego sera pleśniowego. Poniżej znajdziesz cztery przepisy na warzywne i owocowe sałatki poniżej 200 kcal. ... pokrojone na ...

dawno temu

Czerwona herbata - dobra nie tylko na wspomaganie odchudzania

... Czerwona herbata, nie tylko wykazuje właściwości wspomagające odchudzanie, ale również utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu. Swoje istnienie zawdzięcza przypadkowi. Podczas wielkiej powodzi ... podwójnej fermentacji brzegi i koniuszki ...

dawno temu

Witamina B3, czyli niacyna - właściwości, występowanie, niedobór

... Właściwości witaminy B3 Witamina B3 pełni wiele funkcji, między innymi: • bierze udział w syntezie czerwonych ciałek krwi, • bierze udział w hamowaniu toksycznego działania związków chemicznych ... . Wpływ niacyny na miażdżycę Badania wykazują, ...

dawno temu

Co się stanie z twoim ciałem, jeśli codziennie będziesz jeść olej kokosowy?

... swoje prozdrowotne właściwości. Jakie zmiany zaobserwujemy, jedząc z umiarem olej kokosowy? Co się stanie, jeśli na stałe włączymy go do naszej diety? ... wpływu spożycia tłuszczów MCT na zdrowie”. Właściwości odchudzające oleju kokosowego ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kolendrę?

... , a także gruzińskiej. Jej charakterystyczny smak i zapach sprawił, że stała się jednym z najpopularniejszych ziół. Niektórzy zadają pytanie: czy kolendra jest zdrowa? Znane są liczne właściwości kolendry. Poniżej dowiecie się, dlaczego warto ...

dawno temu

Wegański sernik z awokado bez pieczenia

... jest szybkość i prostota przygotowania. Deser ten nie wymaga pieczenia, a ponadto dostarcza cennych składników odżywczych o pozytywnym wpływie na zdrowie i właściwościach odchudzających. Poniżej znajdziesz przepis na ciasto z awokado bez ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Pyszne źródła magnezu

... i dobrego samopoczucia odgrywa magnez. Katarzyna Błażejewska-Stuhr, psychodietetyczka i dietetyczka kliniczna wyjaśnia, czym jest ten pierwiastek, jakie ma właściwości, gdzie go znaleźć i dlaczego warto zadbać o jego odpowiedni poziom w ...

4 miesiące temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo ... nie jest największym źródłem witamin i składników ...

dawno temu

Rabarbar- czy warto go jeść ?

... Rabarbar jest to warzywem które posiada całe grono właściwości korzystnych dla naszego organizmu. Jest także skarbnicą witamin i błonnika dlatego warto włączyć go do diety w trakcie trwającego sezonu. Skąd do nas przywędrował i jakie ma ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... wielu pożądanych witamin i składników mineralnych, posiadając przy tym bardzo niską wartość energetyczną, szczególnie zalecane są one dla osób na diecie odchudzającej. Poniżej znajdziesz przykłady zielonych warzyw, których właściwości na pewno ...

+ Pokaż więcej