W czym tkwi tajemnica tabletek odchudzających?

... Tabletki na odchudzanie zawierają substancje takie jak wapno z witaminą D i sprzężony kwas linolowy, które przyspieszają proces przemiany materii. Wśród środków odchudzających wskazać ... ). Natomiast preparaty zawierające chrom, zieloną ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... barwę, dostarczają również magnezu, kwasu foliowego, potasu oraz witaminy C. Najbogatszym źródłem chlorofilu są młode warzywa liściaste. Przypisuje się mu korzystne działanie w łagodzeniu stanów ... wielu pożądanych witamin i składników ...

dawno temu

Smoothie - sposób na zdrowie?

... ilości jedzenia. Warto pamiętać, że chodzi o porcje a nie posiłek :) Porcja to konkretna ilość danego produktu. Warzywa i owoce znane są jako cenne źródło witamin, składników mineralnych ... jak zmiksowane na gęstą masę składniki. Dlaczego warto ...

dawno temu

Zielone warzywa i owoce, które sprzyjają utracie wagi - warzywa na odchudzanie

... Żywność w odcieniach zieleni jest bogata w luteinę (korzystnie wpływa na wzrok), potas, witaminy C i K oraz kwas foliowy (reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek ciała). Poza licznymi wartościami ... ma tylko 18 kcal, a przy tym są to warzywa ...

dawno temu

Wesoła sałatka

... Sałatce charakter nadaje połączenie szparagów i papryki. Smak wzbogacony jest o cebulę, która jest bogata w witaminy A, B i C. Poza tym jest źródłem kwasu foliowego, wapnia, fosforu, magnezu, chromu ... składniki sosem pesto i wymieszaj. 750 ...

dawno temu

Niskokaloryczne płatki śniadaniowe. Płatki śniadaniowe - jak je wybrać?

... , witamin i soli mineralnych. Zdrowe i pożywne śniadanie powinno dawać energię na cały dzień, a do tego nie może być nudne - warto zadbać jego różnorodność. Na przykład sięgając po niskokaloryczne płatki śniadaniowe. ... . W tym miejscu warto ...

dawno temu

Właściwości cykorii. Cykoria - dlaczego warto jeść?

... nad innymi jest to, że smakuje pysznie nie tylko na surowo, ale także w wersji smażonej i pieczonej. Co jednak ważniejsze, jest bogatym źródłem wielu witamin i składników odżywczych, których działanie na nasz organizm jest już znane od setek ...

dawno temu

Maj - sezon na botwinkę

... Kusi kolorem, zachwyca smakiem - botwinka to zupa typowa dla okresu wiosenno-letniego. Zajadają się nią wszyscy, którzy są spragnieni naturalnych witamin dostarczanych przez młode warzywa. Warto zupę ... w zdrowej diecie Składniki odżywcze ...

dawno temu

Smoothie oczyszczające - przepisy na domowe zielone smoothies

... Picie zielonych smoothies to smaczny sposób na oczyszczenie ciała z toksyn. Oprócz tego, że smoothie oczyszczające pomaga usunąć szkodliwe substancje z organizmu, dostarcza także cennych witamin ... ), aby ułatwić urządzeniu elektrycznemu ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Lubella rezygnuje z jajek z chowu klatkowego

dawno temu

Przepis na leśne smoothie

... Owocowy koktajl to doskonały pomysł na śniadanie. Smoothie dostarczają białka i witamin. Poza tym są źródłem węglowodanów, które naładują nas solidną dawką energii. Spróbujecie? ...

dawno temu

Na czym polega detoks jaglany? Detoks jaglany - efekty

... witamin i składników mineralnych. Znajdziemy w niej przede wszystkim: magnez, żelazo, witaminy z grupy B, witaminy E i K, karoten, lecytynę, kwas foliowy, sód, potas, wapń, cynk i fosfor. Na czym polega ...

dawno temu

Przepisy na mięsa w wersji lekkiej

... Mięso jest bardzo potrzebne w diecie osób aktywnych fizycznie. Dostarcza wielu witamin i składników mineralnych. Znajdziesz w nim pełnowartościowe białko bogate w niezbędne dla organizmu aminokwasy ... , witaminy A, D oraz witaminy z grupy B, ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... nie jest największym źródłem witamin i składników odżywczych. Czym można zastąpić jarmuż? Co zamiast jarmużu? Przedstawiamy listę 10 innych, które swoim składem i prozdrowotnymi właściwościami dorównują działaniu jarmużu. ... składników ...

dawno temu

Owoce, które pomogą ci schudnąć

... Owoce zawierają dużą ilość witamin i błonnika. Są jednak również źródłem cukrów. Podczas odchudzania należy wystrzegać się kalorycznych owoców, które mogą utrudnić zrzucenie zbędnych kilogramów ... odchudzające, gdyż wspomaga proces trawienia i ...

dawno temu

Jak jeść migdały - ze skórką czy bez? Cztery produkty, które lepiej jeść ze skórką

... się najcenniejsze składniki odżywcze – witaminy, błonnik, minerały. Czasami zapewne zastanawiacie się, jak jeść migdały - ze skórką czy bez? Odpowiadamy. ... . Badania opublikowane na łamach czasopisma „Journal of Nutrition” wykazały, że skórka ...

dawno temu

3 największe mity dietetyczne

... Produkty beztłuszczowe pomagają schudnąć, a sztuczne witaminy zastąpią te naturalne. Prawda czy fałsz? Sprawdź – obalamy największe mity dotyczące odchudzania. ...

dawno temu

Sok ze szpinaku. Przepis Otylii Jędrzejczak na zdrowy sok ze szpinakiem

... Szpinak, cytrusy i mięta to połączenie smaczne i pełne niezbędnych witamin i składników mineralnych. Jak zrobić sok ze szpinaku? Przepis prezentuje Otylia Jędrzejczak, mistrzyni olimpijska w pływaniu. ...

dawno temu

Tłuszcze, które warto dodać do sałatki

... Według badań tłuszcze są kluczowym składnikiem sałatki. Sałatki z dressingiem nisko- lub beztłuszczowym sprawiały, że witaminy i składniki odżywcze w warzywach były mniej dostępne dla organizmu ... jednonienasyconych oraz polifenoli i witaminy ...

dawno temu

Koktajle odchudzające - odchudzanie, przepisy

... charakteryzują się bogactwem składników odżywczych, witamin i soli mineralnych oraz oczywiście błonnika. Koktajle czy też szejki odchudzające polecane są osobom dbającym o zgrabną sylwetkę, dążącym ... oraz witaminy C, grejpfruty regulują ...

dawno temu

5 przypraw, które warto dodawać do koktajli. Poleca Ewa Chodakowska

... Koktajle to posiłki proste i szybkie pod względem przygotowania. Są źródłem cennych substancji odżywczych: dostarczają witamin, składników mineralnych, przeciwutleniaczy. Mają pozytywny wpływ na stan ... smak i charakterystyczny aromat. To jedna ...

dawno temu

Sok z arbuza nie tylko dla dzieci. Jakie ma właściwości?

... za słodkim i soczystym owocem. I dobrze - arbuz dostarcza maluchom wielu cennych witamin. Poza tym jest źródłem związków mineralnych, których niedobór to częsty problem u dzieci, zwłaszcza latem. Deficyty można uzupełnić serwując im porcję ...

dawno temu

Płatki jaglane - właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie. Płatki jaglane - odchudzanie

... są coraz bardziej popularnym składnikiem posiłków nie tylko ze względu na dużą zawartość witamin czy minerałów, ale także na ich dużą możliwość zastosowań w różnych daniach i z różnymi produktami. Płatki jaglane: właściwości, wartości odżywcze - ...

dawno temu

Odmiany śliwek i ich zastosowanie

... , marynaty i sosy. Śliwki nie tylko poprawiają smak potraw, ale także posiadają wiele cennych dla zdrowia właściwości – regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, są źródłem wielu witamin i błonnika. Dowiedz się, które odmiany są ...

+ Pokaż więcej