Jajka na diecie - czy na diecie można jeść jajka? Nawet trzeba!

... Dieta osoby odchudzającej się powinna obfitować w produkty bogate w białko. Jednym z najlepszych źródeł tego składnika są jajka. Pełne witamin, związków mineralnych, a przy tym łatwe do przyrządzenia. Jajka na diecie odchudzającej to doskonały ...

dawno temu

Odmiany śliwek i ich zastosowanie

... , marynaty i sosy. Śliwki nie tylko poprawiają smak potraw, ale także posiadają wiele cennych dla zdrowia właściwości – regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, są źródłem wielu witamin i błonnika. Dowiedz się, które odmiany są ...

dawno temu

Fit ciasto marchewkowe

... Ciasto o właściwościach odmładzających? Tak, tak to karoten ma takie właściwości! W marchewce znajdziecie również potas oraz witaminy: B1, B2, C i E, a także żelazo oraz łatwo wchłaniany przez organizm wapń. ...

dawno temu

Fit ciasto marchewkowe

... Ciasto o właściwościach odmładzających? Tak, to karoten ma takie zdolności. W marchewce znajdziecie również potas oraz witaminy: B1, B2, C i E, a także żelazo oraz łatwo wchłaniany przez organizm wapń. ...

dawno temu

Mroźne Specjały marki Netto

... „Mroźne Specjały” to wyjątkowej jakości mrożone owoce i warzywa dostępne tylko w sieci sklepów Netto. To oferta skierowana do osób, które stawiają na wyśmienity smak, lubią, gdy gotowanie trwa krótko i chcą mieć pewność, że przygotowują potrawy ...

dawno temu

Oto 3 bardzo dobre powody, aby wybierać orzechy pekan

... Orzechy słusznie uważane są za bardzo zdrową przekąskę. Oprócz błonnika i białka roślinnego, wypełnione po brzegi są zdrowymi tłuszczami, witaminami, minerałami oraz antyutleniaczami. Wśród ... , nerkowce oraz pistacje, a także aż siedem razy ...

dawno temu

Olej lniany - właściwości, zastosowanie

... Olej lniany otrzymywany jest z nasion lnu i charakteryzuje się dużą zawartością kwasu z rodziny omega-3, alfa linolenowego. Ponadto olej lniany jest źródłem steroli roślinnych i witaminy E ... nienasycone kwasy tłuszczowe z uwagi na fakt, że są ...

dawno temu

Zalety diety czereśniowej

... Sezon na czereśnie rozpoczęty! Te soczyste owoce nie tylko doskonale smakują, ale też są prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Niektórzy z ich pomocą chcą stracić zbędne kilogramy. ...

dawno temu

Pozornie zdrowa przekąska. W składzie znajdziesz aż osiem łyżeczek cukru

... , a co za tym idzie – witamin i składników mineralnych. Jak jednak jest naprawdę? Wraz z dietetykiem postanowiliśmy przyjrzeć się składom tych najpopularniejszych. Na naszej liście znajdziemy produkty firmy Mlekpol, Danone, Jogobella. Krasnystaw ...

dawno temu

Właściwości orzechów laskowych

... Orzechy laskowe są nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Dostarczają witamin z grupy B, które pozytywnie działają na układ nerwowy. Zawierają też magnez - niezwykle ważny dla prawidłowej pracy mięśni. ...

dawno temu

Jajko sadzone na diecie? Tak, ale w odpowiednim połączeniu

... Uwielbiamy jajka. Są bogactwem witamin, przeciwutleniaczy i zdrowych tłuszczów. Powinny być więc jednymi z głównych produktów znajdujących się w naszej diecie. Niestety, wielu z nas z nich rezygnuje ... to też bogactwo kwasów omega-3, które ...

dawno temu

Co zjeść na kolację? - dieta na dobry sen, dieta dla aktywnych

... odżywcze, czyli pełnowartościowe białko, tłuszcze nienasycone oraz węglowodany złożone, a także witaminy i sole mineralne. Odpowiednio zbilansowana kolacja wspomaga regenerację organizmu oraz jego prawidłowe funkcjonowanie. ... do ...

dawno temu

Właściwości orzechów makadamia

... orzechów na świecie. To źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych i antyoksydantów. Wystarczy zjeść kilka, aby dostarczyć sobie porcję prozdrowotnych składników. Jakie właściwości mają orzechy makadamia? ... może pomóc ...

dawno temu

Kwaśny smak w zdrowej diecie. Szczaw - właściwości. Zupa szczawiowa na diecie

... Czy szczaw jest zdrowy, czy zupa szczawiowa jest zdrowa? Szczaw powinien być elementem zdrowej diety ze względu na zawartość witamin i minerałów. Należy go jednak spożywać z umiarem, gdyż nadmiar ... to 50-100 gramów w potrawie uzupełnionej o ...

dawno temu

Płatki orkiszowe - przepisy, właściwości, zastosowanie

... Płatki orkiszowe produkuje się ze zmiażdżonych ziaren orkiszu. W płatkach orkiszowych znajdziemy dużo witamin i składników mineralnych. Co ważne płatki orkiszowe mogą posłużyć do wzmocnienia ... orkiszowe to źródło białka, błonnika, żelaza, ...

dawno temu

L-arginina - skutki uboczne. L-arginina - naturalne źródła

... . Aminokwas ten jest także składnikiem suplementów dla sportowców, które dodatkowo zawierają witaminy i składniki mineralne. Wedle zaleceń, stosuje się je 3 razy w ciągu dnia - przed treningiem ... się przyjmować L-argininę raczej dożylnie ...

dawno temu

Gazpacho - co to jest? Gazpacho - składniki, wartość odżywcza

... . Gazpacho przynosi orzeźwienie. Co więcej, mogą je jeść osoby na diecie odchudzającej, gdyż nie jest to zupa kaloryczna, a ponadto dostarcza wielu minerałów i witamin. ... w lodówce. Zupę można podawać z grzankami lub tostami. Gazpacho - ...

dawno temu

Czy można jeść surowe pieczarki? Co stanie się, gdy zjesz surową pieczarkę?

... Są jednymi z najzdrowszych i najbezpeczniejszych grzybów. Bez przeszkód mogą jeść je także dzieci. Pieczarki to skarbnica witamin i antyoksydantów. Czy można jeść surowe pieczarki? Sos pieczarkowy ... i powoduje, że składniki, jakie się z nim ...

dawno temu

Soki oczyszczające - 5 przepisów na pozbycie się toksyn. Soki detox - oto zasady

... witamin, minerałów i przeciwutleniaczy oraz dodają energii. Kilkudniowy detoks sokami to też sposób na piękną cerę i odzyskanie dobrego samopoczucia. Przekonani? Do oczyszczania organizmu sokami potrzebne są jedynie świeże owoce i warzywa oraz ...

dawno temu

Wartość żywieniowa orzechów - czy warto je jeść?

... Zdecydowanie tak ! Od dawna znane są szczególne właściwości orzechów a także ich wysoka wartość żywieniowa. Orzechy stanowią bardzo dobre źródło witamin i składników mineralnych i błonnika ... się od ich finezyjnego kształtu przypominającego ...

dawno temu

Dynia na odchudzanie - wartości odżywcze dyni

... Dynia to warzywo o niskiej kaloryczności, które dostarcza błonnika pokarmowego. Jest również lekkostrawne, dlatego powinno stanowić składnik jadłospisu osoby na diecie odchudzającej. Dynia jest bogata w witaminy i składniki mineralne. Jakie? ...

dawno temu

Zalety kiszenia produktów spożywczych

... Kiszone produkty spożywcze, takie jak kiszone ogórki czy sfermentowany ryż, zwany koji, są zdrowe. Warto je jeść ze względu na zawartość składników odżywczych, witamin i składników mineralnych. Ponadto proces kiszenia sprzyja uwalnianiu błonnika ...

+ Pokaż więcej