Guarana - gorzka moc i zastrzyk energii!
... Roślina da rosła pierwotnie w Amazonii, gdzie docenili ją tubylcy. Jej czerwone owoce o ciemnych ziarnach miały według nich właściwości magiczne i lecznicze. I o ile o magii guarany dzisiaj raczej ...
... Roślina da rosła pierwotnie w Amazonii, gdzie docenili ją tubylcy. Jej czerwone owoce o ciemnych ziarnach miały według nich właściwości magiczne i lecznicze. I o ile o magii guarany dzisiaj raczej ...
... Warzywa strączkowe Są doskonałym źródłem białka, a w diecie wegan i wegetarian zastępują mięso. Fasola czy groch znane są jednak ze swoich wzdymających właściwości. Szczególnie dotyczy to suchych ...
... ma właściwości przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne i przeciwpasożytnicze. Często stosowany jest w leczeniu wrzodów żołądka (szczególnie miód manuka). Z kolei miód akacjowy zapobiega rozwojowi chorób żołądka i dwunastnicy. ...
... pozytywnie oddziałuje na kondycję fizyczną człowieka. Prozdrowotne właściwości ćwiczeń aerobowych odczuwają osoby prowadzące stresujący tryb życia i te, które borykają się ze schorzeniami układu ...
... wątrobie oczyszczać się ze szkodliwych substancji (rozkładają je), dzięki czemu ten organ nie jest podatny na infekcje. To również źródło beta-karotenu o właściwościach przeciwutleniających. Warzywo ...
... przez kilka czy nawet kilkanaście lat. Naturalne jest jednak, że inne właściwości wykazują buty przeznaczone dla osób biegających hobbystycznie, od tych zaprojektowanych dla wyczynowych biegaczy, którzy planują swój ...
... zapominać o właściwościach wspierających odchudzanie - jedzenie produktów bogatych w błonnik przyczynia się do utrzymania prawidłowej masy ciała. Dieta bogatoresztkowa - przykładowy jadłospis Śniadanie ...
... korzystać z ich nietuzinkowych właściwości, warto przygotowywać je samodzielnie, gotując w wodzie, na parze lub dodając do przyrządzanych potraw. Unikaj kolorowych drinków Sednem diety oczyszczającej ...
... ostrych przypraw są ich właściwości. 51 Chilli czy cayenne podkręcają metabolizm. W rezultacie szybciej spalamy tkankę tłuszczową. 52297 Kapary i orzechy Czego jeszcze możemy użyć, by wzmocnić ...
... mięśniowe, reumatyczne i nerwobóle. Ze względu na termogeniczne właściwości, kapsaicynę dodaje się do wielu suplementów na odchudzanie. 475 Jajka Chcesz zaoszczędzić pieniądze, poprawić swoje zdrowie ...
... po zamrożeniu, nie utracą też właściwości odżywczych. Blanszowane warzywa często tracą swój gorzki posmak. 65 Jak blanszować? Oto kilka rad, jak dobrze blanszować warzywa i owoce: wrzuć warzywa do dużej ...
... niektórych schorzeń, na przykład nadciśnienia. Składnikami środków odchudzających są często substancje o właściwościach przeczyszczających, które naruszają śluzówkę jelita i prowadzą do zachwiania gospodarki wodno-elektrolitowej organizmu. ...
... i odchudzające właściwości od lat stanowi stały element diety wielu hollywoodzkich gwiazd. Zarówno niskokaloryczny korzeń, jak i nać są bardzo cenne dla zdrowia. Specjaliści doszukali się w tym warzywie aż 86 ...
... Szpinak: właściwości, odchudzanie Mało kalorii, dużo wartości Dlaczego warto pić koktajl ze szpinakiem na odchudzanie? Jedna szklanka świeżego soku ze szpinaku ma tylko 28 kcal. Ten zielony koktajl ...
... na jeden ze składników koktajlu. Zobacz też: Smoothie, które oczyszcza jelito grube i wysmukla talię Właściwości koktajlu oczyszczającego jelito grube Efekty są widoczne kolejnego dnia. Poprawia ...
... Prozdrowotne właściwości wody Bez jedzenia człowiek może przetrwać około miesiąca, z kolei niedobór wody powoduje zgon po upływie zaledwie kilku dni. To dowodzi, że woda jest źródłem życia ...
... , a cynamon ma właściwości przeciwutleniające, które pomagają spalać tłuszcz. Natomiast kolendra jest pełna przeciwutleniaczy, olejków eterycznych, witamin i błonnika. Działa jak naturalny środek ...
... do spożycia. Witaminę B znajdziemy także w produktach pełnoziarnistych, nasionach i orzechach. • Luteina Substancja wykazuje właściwości przeciwzapalne i silne działanie przeciwutleniające. Luteinę ...
... Co to jest chondromalacja? To choroba polegająca na rozmiękaniu chrząstki stawowej, a w efekcie do jej destrukcji. Rozmiękanie tkanki chrzęstnej prowadzi do utraty jej właściwości (sprężystości ...
... pochodzenia, można śmiało korzystać z owoców egzotycznych. Awokado, mango, melony, granaty, papaje świetnie uzupełnią wszystkie braki w organizmie. O właściwościach poszczególnych owoców można przeczytać ...
... 1. Kasza gryczana - podstawowe informacje Kasza gryczana posiada właściwości odkwaszające. Spożywanie kaszy gryczanej znacząco zmniejsza kwasowość naszego organizmu. Oprócz tego, kasza gryczana ...
... akurat ogórki? Ze względu na właściwości nawilżające oraz zawartość witamin. Wystarczy plasterki ogórków ułożyć bezpośrednio na skórze, pozwolić substancjom wniknąć w głąb naskórka, a po kilkunastu ...
... z pomarańczą i kokosem Składniki: - 175 g dyni - 1/3 cebuli - 1 ząbek czosnku - sok ze świeżo wyciśniętej pomarańczy (ok. 6 łyżek) - 1/3 łyżeczki oleju kokosowego - 2 łyżki mleka kokosowego ...
... zajęcia tego typu odbyły się w latach 80. ubiegłego wieku w USA. Szybko stały się bardzo popularne, z uwagi na korzystny wpływ na sylwetkę i właściwości odchudzające. Są także dedykowane osobom ...