Kupujesz borówki? Sprawdź, po czym poznasz, że są najlepsze

W Polsce sezon na borówki zaczyna się początkiem lipca, a kończy w ostatnich dniach września. To właśnie teraz możemy je spotkać na każdym bazarku i w hipermarketach. Są idealnym dodatkiem do letnich tart, jogurtu naturalnego czy porannej owsianki. Też często je kupujecie?
Ten artykuł ma 4 strony:

Jakie jeszcze powinny być borówki?
Jędrne, suche i nieuszkodzone – takie powinny być idealne borówki. Kupujmy je w plastikowych, przezroczystych opakowaniach. W ten sposób będziemy mogli zobaczyć je ze wszystkich stron.

W sklepie zwracajmy też uwagę na miejsce, gdzie te owoce są przechowywane. Eksperci polecają, by wybierać tylko te znajdujące się w lodówce. Te będą najsmaczniejsze!
Najlepsze będą borówki schłodzone w czasie 30 minut od zerwania. W drodze od plantacji do sklepów powinny natomiast przebywać w temperaturze 2 stopni Celsjusza.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze