Odchudzające przepisy: dwukolorowe smoothie z mango i jagód
KATARZYNA KRUPKA • dawno temu • 4 komentarzeWiosna to idealny czas na detoks. Ten przeprowadzony za pomocą soków i koktajli owocowych i warzywnych dostarczy ci niezbędnych witamin oraz składników mineralnych, które uczynią twoją skórę promienną, dodadzą energii i pomogą zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Tym razem dowiedz się jak przygotować dwukolorowe smoothie z mango i jagód.
Składniki dwukolorowego smoothie
Warstwa żółta:
- 2 sztuki mango (500g),
- sok ananasowy (250 ml),
- kilka kostek lodu.
Warstwa fioletowa:
- mrożone jagody (200 g)
- 1,5 szklanki dowolnego mleka (330 ml),
- nasiona chia (25 g),
- 1 łyżka miodu.
Przygotowanie
Na początek przygotuj warstwę fioletową. Wymieszaj nasiona chia z mlekiem i odstaw przynajmniej na godzinę w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu dodaj jagody oraz miód i wszystko zmiksuj za pomocą blendera.
Teraz możesz przygotować warstwę żółtą. Mango obierz ze skórki, wyjmij pestkę, dolej do niego sok ananasowy. Do tej warstwy możesz dodać ulubione przyprawy np. chilli, imbir lub kardamon. Zmiksuj wszystkie składniki.
Do wysokiej szklanki lub efektownego słoika wlej na początek warstwę fioletową, ale tylko do połowy. Następnie ostrożnie wlewaj warstwę żółtą i gotowe! Smoothie odchudzające możesz ozdobić ulubionymi owocami, warzywami, a nawet orzechami. Polecam pistacje. Smacznego!
Ten artykuł ma 4 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze