Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Dieta, która wspomoże Twój zmęczony zimą organizm – dieta na tzw. przesilenie wiosenne Pudding chia (bez cukru, bez nabiału, bez jajek) Jedzenie, które wspomaga seks Które kwiaty są jadalne? Najlepsze zamienniki kawy 6 przekąsek, po które możesz sięgać po godzinie 20 Rozmowa z Arkadiuszem Szarotą, założycielem bloga arkadiuszszarota.pl 5 posiłków, które dadzą ci więcej energii niż kawa Wartościowe produkty bogate w tłuszcz Co znajduje się w warzywach strączkowych? Przepis na niskokaloryczną galaretkę z BCAA Koktajle - odchudzające, witaminowe, poprawiające wygląd