Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Razem czy osobno? Dowiedz się, jakie produkty powinniśmy jeść razem, a których połączeń lepiej unikać Słońce – czyli jak całkowicie za darmo podreperować swoje zdrowie Właściwości orzechów makadamia Fioletowe warzywo - dlaczego warto jeść fioletowe warzywa i owoce? Sprawdź, jakie błędy popełniasz przy wyborze sałatki Udar mózgu - objawy. Po czym poznać, że udar zaskoczy nas w ciągu paru dni? CZERWONA HERBATA – czy faktycznie wspomaga odchudzanie Właściwości herbaty matcha Smoothie oczyszczające jelita - jak oczyścić jelito grube i wysmuklić talię? 5 superziaren, które powinny znaleźć się w diecie sportowca Szarlotka na diecie ? Ależ TAK (i to bez glutenu) Wiosenne sałatki, od których nie przytyjesz