Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Szarlotka na diecie ? Ależ TAK (i to bez glutenu) Serki topione do kanapek. Sprawdziliśmy ich skład Odchudzające przepisy: dwukolorowe smoothie z mango i jagód Dobry czas na picie białka Ciasto z batatów z kremem kokosowym Postaw na przyprawy ODCINEK 1: W poszukiwaniu smaku i zdrowia z Trenerką Zdrowej Diety - SZARA EMINENCJA Wegesportowiec - zasady komponowania diety Fit Wielkanoc: przepis na majonez z serka wiejskiego Lipa - właściwości i zastosowanie Zdrowie kosztuje? Ranking sklepów z ekologiczną żywnością Fit ciasto z masła orzechowego

Popularne w tym tygodniu:

Olej z czarnuszki – właściwości i zastosowanieMATERIAŁ SPONSOROWANY