Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Maj - sezon na botwinkę Zielony sok z jarmużu, selera i ananasa 10 sposobów na tanie i zdrowe jedzenie Liczenie kalorii a odchudzanie. Czy liczenie kalorii w produktach ma sens? Nie jedz tego na kolację Jak przywrócić wrażliwość komórek na insulinę? Matcha, czyli zielona herbata w proszku Sprytne sposoby na nawodnienie organizmu bez dźwigania zgrzewekMATERIAŁ PROMOCYJNY Produkty typu light - czy warto je stosować? Domowe batoniki musli (bez pieczenia) Oreo fit - przepis. Ciastka Oreo 6 przekąsek, po które możesz sięgać po godzinie 20