Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

3 składnikowe FIT lody truskawkowe Jak wybrać dobry jogurt naturalny? Dobre nawyki pomagające utrzymać zdrową dietę CHLEB NA DROŻDŻACH CZY NA ZAKWASIE? Roladki z bakłażana mocno nadziane Kosmetyki, które możemy zjeść! Słodzik - przyjaciel czy wróg? Artykuł na podstawie rzetelnych badań Zdrowe śniadanie to podstawa Co się stanie, gdy zamienisz cukier na sztuczne słodziki? Dieta wysokobiałkowa dla umięśnionej sylwetki? Niekoniecznie! Przepis na domowe masło migdałowe Najskuteczniejsza dieta - czy istnieje, zasady diety, przykładowy jadłospis

Popularne w tym tygodniu:

Śródziemnomorski obiad w 2 minuty? Podravka przedstawia nową linię dań gotowych