Lewandowski pręży mięśnie na urlopie. Co za sylwetka!

Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Dietetyczne ciasto – składniki, dodatki 6 przepisów na odchudzające sałatki Dlaczego warto jeść chleb Ezechiela? Jaką rolę pełni kolagen w naszym organizmie? Przepis na dietetyczny żurek Śledzie z boczniaków Sałatka caprese Owsiane ciasteczka czekoladowe z zielonym koktajlem Przepis na zdrowy sernik bez sera Sok z arbuza nie tylko dla dzieci. Jakie ma właściwości? Dieta Kenijczyków, dzięki której wygrasz maraton 6 zalet zielonych koktajli