Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Fit chrupiący puszysty deser waniliowy Wartość odżywcza granoli Produkty, które powodują zmęczenie Zupa z suszonych pomidorów z fasolą i jarmużem Dieta Chodakowskiej - przepisy. Sprawdź tygodniowy jadłospis Wiosna na talerzu Ciasteczka „nawinie” Niedocenione superfoods, które skutecznie wpomogą utratę wagi Dietetyczne ciasteczka - 5 propozycji na zdrowe i niskokaloryczne ciasteczka Imbir a cukrzyca, kurkuma a cukrzyca - przyprawy obniżające cukier Fit lody - domowe przepisy Ewy Chodakowskiej Właściwości jajek