Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Cleaneating - kiedy zdrowe jedzenie staje się obsesją Ogórkowe smoothie dla dzieci i dorosłych Niedocenione superfoods, które skutecznie wpomogą utratę wagi Przekąska po treningu: tost z masłem migdałowym i bananem Tłuste przekąski. Oto tłuste przekąski, które pomagają schudnąć Zastąp napój gazowany wodą. A potem obserwuj jak zmienia się twoje ciało Domowy majonez ziołowy z House of Asia Jak nie podjadać na kwarantannie? 5 kluczowych zasad Dieta wysokobiałkowa dla umięśnionej sylwetki? Niekoniecznie! Kuchenka gazowa w kuchni – sprawdź, jaki przepis rekomendują profesjonalni kucharze i dlaczego gotują na gazie? Piękne zdjęcia posiłków na Instagramie zwiększają ryzyko rozwoju zaburzeń odżywiania Omlet na słono

Popularne w tym tygodniu:

Pyszne źródła magnezuMATERIAŁ PROMOCYJNY