Chrzan - warzywo dobre na trawienie

Czy wyobrażacie sobie nadchodzące święta bez odrobiny chrzanu, bo ja zdecydowanie nie! Niestety ten dostępny na sklepowych półkach często w swoim składzie zawiera dodatkowe porcje cukru i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie 74 kcal.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Śledzie z boczniaków Soki oczyszczające - 5 przepisów na pozbycie się toksyn. Soki detox - oto zasady Mięso czy orzechy? Sprawdź, co będzie służyć twojemu zdrowiu Zupa z fasolki szparagowej z mleczkiem kokosowym Białko - co jeść? Cztery sposoby, aby jeść więcej białka każdego dnia Kolorowa tęcza Dżemy truskawkowe ze sklepu. Zbadaliśmy ich skład Zdrowe śniadanie to podstawa Jesienna dawka witamin - warzywa i owoce sezonowe Substancje, których powinniśmy unikać po 30. roku życia Dlaczego warto jeść nasiona chia? Roladki z bakłażana mocno nadziane