Prosty Fitness [Lekcja 31] Węglowodany czyli cukry

... od tego, z których źródeł będziemy czerpać najwięcej korzyści. WARZYWA. Bez dwóch zdań są świetnym źródłem witamin, minerałów i błonnika. W ich przypadku nie ma żadnych ograniczeń. Jak sam już dobrze wiesz warzywa powinny ... . Węglowodany. Są ...

dawno temu

Zalety jajek

... Jajka to produkt spożywczy, który osoby zdrowe mogą jeść (z umiarem) bez obaw. Są bogate w witaminy i minerały, zawierają dobre kwasy tłuszczowe. Jedynie pacjenci z podwyższonym poziomem cholesterolu ...

dawno temu

Mroźne Specjały marki Netto

... „Mroźne Specjały” to wyjątkowej jakości mrożone owoce i warzywa dostępne tylko w sieci sklepów Netto. To oferta skierowana do osób, które stawiają na wyśmienity smak, lubią, gdy gotowanie trwa krótko i chcą mieć pewność, że przygotowują potrawy ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Co to są suplementy diety?

... Suplementy diety są często reklamowane w radiu i telewizji. Tego typu preparaty zgodnie z deklaracjami producentów mają uzupełnić niedobory witamin i minerałów w organizmie. Zalecają ... będące skoncentrowanym źródłem witamin lub składników ...

dawno temu

Wartości odżywcze jajek

... ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości. ...

dawno temu

Właściwości orzechów makadamia

... orzechów na świecie. To źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych i antyoksydantów. Wystarczy zjeść kilka, aby dostarczyć sobie porcję prozdrowotnych składników. Jakie właściwości mają orzechy makadamia? ... może pomóc ...

dawno temu

Pozornie zdrowa przekąska. W składzie znajdziesz aż osiem łyżeczek cukru

... Znajdziemy je we wszystkich sklepach i supermarketach. Orzeźwiają oraz dobrze smakują z płatkami bądź jako samodzielna przekąska. Producenci zachwalają jogurty pitne jako źródło owoców ... , a co za tym idzie – witamin i składników mineralnych. ...

dawno temu

Co znajdziemy w wędlinach sklepowych?

... z wędlin, zwróć uwagę aby nie zawierały takich składników: wzmacniacze smaku, np. glutaminian monosodowy (E621) barwniki, np. koszenila (E120), karmele (E150a-d) substancje zwiększające wydajność, m.in ...

dawno temu

5 powodów, dla których nie warto rezygnować z węglowodanów na diecie odchudzającej

... . Węglowodany powinny zatem uczestniczyć w regulacji procesów sytości i głodu. A które produkty dostarczają najwięcej błonnika? Dobrym jego źródłem jest owies, który zawiera ponadto mnóstwo witamin ... Węglowodany to bowiem nie tylko źródło ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiełki na diecie?

... Są niezwykle proste w hodowli, a do tego pełne witamin i minerałów. Stanowią doskonałe uzupełnienie codziennych posiłków. Dlaczego warto jeść kiełki na diecie? Odpowiedź znajdziesz poniżej. ... Kiełki, bo o nich mowa, zyskują coraz większe grono ...

dawno temu

Zaburzenia flory bakteryjnej a odchudzanie

... trawienia, ale również za ilość wchłanianych witamin i minerałów. Flora bakteryjna człowieka zainteresowała również japońskiego naukowca Yukio Kadaoka. Do swoich badań zaprosił on osoby zmagające ... , a dotychczasowe diety nie przynosiły ...

dawno temu

Sok z marchwi – pij na zdrowie!

... To jeden z najzdrowszych soków – w dodatku jest pyszny i można go łączyć na wiele sposobów z innymi warzywami lub ulubionymi owocami. Marchew to prawdziwa skarbnica witamin z grupy B (w tym kwasu ... foliowego), witamin H, E, PP, K i oczywiście ...

dawno temu

"Amazonka" pozowała na plaży. "To nie jest ludzkie"

... (najbardziej wydajnym źródłem witaminy D jest światło słoneczne i ekspozycja na nie naszej skóry - przyp. red.)" - podkreśliła "Amazonka" w opisie zdjęcia. Kuzniecowa jest specjalistką w trójboju siłowym ... podciągnęła top, by efekt był ...

dawno temu

Dieta na odporność - czyli fakty i mity o jedzeniu, które zwalcza przeziębienie

... . Ale czy witamina C faktycznie leczy przeziębienie? A może uratuje Cię czosnek i syrop z cebuli? Czytaj dalej, a dowiesz się, czego warto spróbować, a co jest tylko mitem. ... . Nie oznacza to jednak, że witamina C nie jest organizmowi ...

dawno temu

Smoothie - sposób na zdrowie?

... ilości jedzenia. Warto pamiętać, że chodzi o porcje a nie posiłek :) Porcja to konkretna ilość danego produktu. Warzywa i owoce znane są jako cenne źródło witamin, składników mineralnych ... jak zmiksowane na gęstą masę składniki. Dlaczego warto ...

dawno temu

Przekąski, które zmniejszają apetyt

... , aby zrzucić zbędne kilogramy. Co więcej, możemy wybrać zdrowe przekąski, które dostarczą nam witamin i minerałów. Jakie przekąski zmniejszają apetyt i wspomagają odchudzanie? ... ? 33 Jajka i twarogi Jajka dostarczają nam witamin A, D, K, E i ...

dawno temu

Kasza gryczana – zalety i wartości odżywcze

... Kasza gryczana składa się z drobnych, brązowych ziaren o trójkątnym kształcie. Kasza gryczana to doskonałe źródło białka, ponieważ stanowi ono od 10 do 16 proc. jej zawartości. Białko w kaszy ... to źródło skrobi, która stopniowo uwalniana w ...

dawno temu

Właściwości pomelo. Sprawdź, dlaczego warto je jeść

... , a jego średnica osiągnąć 25 cm. Jakie są właściwości pomelo? Cechą charakterystyczną pomelo jest wysoka zawartość witamin i minerałów, zwłaszcza witaminy C. Dzięki tym składnikom ma pozytywny wpływ na zdrowie. ... uważa się za najlepsze źródło ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść jogurty?

... Jogurt naturalny, jogurt owocowy, jogurt z dużą i niewielką zawartością tłuszczu. Niezależnie od tego, który produkt mleczny wybierzemy, będzie to słuszna decyzja. Jogurty są źródłem ... pełnowartościowego białka, a ponadto dostarczają ...

dawno temu

Wartość odżywcza granoli

... Granola to mieszanka płatków i bakalii, które scala miód. Jest źródłem witamin, minerałów i błonnika pokarmowego. Z drugiej strony to pokarm zawierający dużą liczbę kalorii. Osoby na diecie ...

dawno temu

Owsianka na śniadanie - 5 fit śniadań z płatków owsianych

... Owsianka na śniadanie odchudza, odmładza i dostarcza energii. Płatki owsiane są źródłem błonnika, witamin z grupy B oraz związków mineralnych, zwłaszcza magnezu i selenu. Fit owsianka, owsianka ...

dawno temu

Żelazo w diecie kobiet ciężarnych

... , źródła, krótka charakterystyka W żywności możemy napotkać dwa rodzaje żelaza – hemowe, pochodzące z produktów odzwierzęcych, oraz niehemowe – obecne głównie w produktach roślinnych. Żelazo hemowe ... jednak obniżyć ryzyko niepłodności ...

dawno temu

Koktajl na refluks i nie tylko. Zielony koktajl - zalety

... jadłospisu zdrowej diety. Koktajl z zielonych warzyw jest łatwy i szybki pod względem przygotowania oraz, co ważne, stanowi źródło cennych składników odżywczych. ... -karotenu, wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, potasu, jodu, cynku i manganu), ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 38] 5 najlepszych owoców

... tłuszczowych i zwiększają wrażliwość na insulinę. Oba te procesy pomogą Ci w zrzuceniu wagi. Maliny obfitują w wapń, magnez, fosfor, potas i witaminę C. Jak sam widzisz te małe niewinne jagody ...

+ Pokaż więcej