Czy warto pić napoje na bazie wody?

... oraz wzmacniacz smaku i zapachu. Przez producentów żywności stosowany do wyrobu potraw i napojów bezcukrowych. Produkty te mają niewiele kalorii, a dzięki chwytliwym opisom na opakowaniu (np. "sugar free ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 4] Co z nabiałem?

... , czyli laktoza (cukier mleczny) i kazeina (białko wywołujące podobne reakcje jak gluten). Jeżeli Twój organizm wytwarza za mało laktazy (enzymu trawiącego laktozę) to nie możesz we właściwy sposób strawić ... laktozy i zaczynasz cierpieć na jej ...

dawno temu

Wesela i dieta. Zdrowe wybory, najlepsze rozwiązania

... Wesele to dobra okazja do wyluzowania. Jeśli przez dłuższy czas trzymałaś czystą dietę to dlaczego tego dnia miałabyś sobie wszystkiego odmawiać? Osoby niejedzące glutenu i nabiału mają utrudnione ... zadanie ponieważ nie będą za każdym razem ...

dawno temu

Wygląd twarzy - typy twarzy. Twarz cukrowa, nabiałowa czy glutenowa?

... na brodzie, powstawanie plam pigmentowych (ciemniejsze plamy na skórze), ogólne opuchnięcie twarzy i zaczerwienione policzki. Powód: Powód jest oczywisty – nietolerancja glutenu! Niektórzy nie wiedzą nic ... o tym, że mają nietolerancję. Jednak ...

dawno temu

Dieta Hashimoto - co to jest i na czym polega? Zasady, efekty, jadłospis i przepisy

... i umiarkowanej aktywności fizycznej oraz o tym, żeby ostatni posiłek spożywać na 2-3 godziny przed pójściem spać. Dieta Hashimoto - gluten, laktoza i goitrogeny Wiele się słyszy, by podczas choroby ... Hashimoto unikać glutenu i laktozy. Wiele ...

dawno temu

7 zdrowych powodów, aby jeść popcorn

... cele. Popcorn nie zawiera glutenu Zmielony popcorn może być używany jako panierka zamiast bułki tartej, kiedy smażysz kurczaka czy rybę. 408 Jest tani Popcorn to w tej chwili chyba najtańsza przekąska na rynku – paczkę kupisz już za nawet mniej ...

dawno temu

Ziarno teff – przysmak etiopskich maratończyków

... również do zup. O ziarnach teffu mówi się coraz częściej w kontekście diety związanej z celiakią. Nie zawierają one bowiem glutenu, więc stanowią cenny składnik diety osób, które go nie tolerują. ...

dawno temu

Zdrowy chleb - jaki jest najzdrowszy? Jaki chleb na diecie?

... to nie tylko bogactwo błonnika, ale także witamin A, D i E. Jego największym atutem jest brak glutenu, dlatego jest to świetna propozycja dla osób mających alergię na gluten lub nietolerancję glutenu. Podobną ...

dawno temu

Ciasta na diecie odchudzającej - przepisy. Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta

... na gluten. Nie musi to jednak oznaczać pożegnania z ciastami. Mielone orzechy idealnie sprawdzą się jako mąka w wielu przepisach na słodkości. Nie zawierają glutenu, dostarczają witamin i minerałów ...

dawno temu

Jak być fit?

... są na cenzurowanym z powodu zawartości glutenu), popularne obecnie napoje gazowane z kofeiną były utożsamiane z luksusem, sklepowe słodycze zastępowano owocami, domowymi wypiekami, prawdziwymi ... , że nie wszyscy musimy rezygnować z laktozy i ...

dawno temu

Ile kalorii ma chleb? Czy można jeść chleb na diecie?

... dietę ketogeniczną. Chleb oczywiście zawiera również gluten, w związku z czym nie powinny spożywać go osoby uczulone na gluten lub cierpiące na celiakię. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jaki catering wybrać dla sportowca?

... zróżnicowanych diet, wśród których można znaleźć również opcję dla sportowców. ProActive to białkowo-tłuszczowa dieta o niskiej zawartości węglowodanów i glutenu. W sam raz dla trenujących! ...

dawno temu

Tłusty czwartek - Anna Lewandowska i jej przepis na pączki fit

... " bez pączka - bez glutenu, jajka, laktozy i cukru. Żona Roberta Lewandowskiego przygotowała je na bazie batata (słodkiego ziemniaka). Zblendowała go z bananami, mąką, odrobiną mleka kokosowego, startą ...

dawno temu

Genodieta - specyfika, badania, zalety

... odżywczych, nietolerancji pokarmowych (na gluten, kofeinę lub laktozę). Daje to szanse na wprowadzenie zmian w jadłospisie, które mogą skutkować złagodzeniem przebiegu choroby już istniejącej ...

dawno temu

Zdrowe gofry - czym zastąpić mąkę pszenną?

... sprawdzi się do wykonania fit gofrów w wersji wytrawnej. Mąka jaglana Mąka jaglana to kolejny rodzaj mąki pozbawiony glutenu, otrzymywany z kaszy jaglanej. Podobnie, jak mąka gryczana, ma lekko ...

dawno temu

Ksylitol – dwie strony medalu

... , niezależnie od tego czy biała czy razowa, bardzo szybko podnosi poziom glukozy we krwi, nie mówiąc już o glutenie, fitynianach i lektynach. O działaniu samego ksylitolu natomiast - już wiemy. Życzę rozsądnego smacznego! :) Iwona Słowińska, ...

dawno temu

Pomysł na zdrowe i sycące śniadanie "na wynos"

... - a przy tym w pełni naturalna. Wysokobiałkowa i lekkostrawna kasza jaglana bez glutenu, bez dodatku cukru, bez laktozy to idealna propozycja na zdrowe śniadanie. Hasło marki #bezściemy w pełni oddaje ...

dawno temu

Blogerka Fenella Scarlett McCall wygląda szczuplej, ważąc więcej

... takich jak boks, joga, podnoszenie ciężarów i Bikini Guide autorstwa trenerki fitness Kayli Itsines. Co więcej, kobieta wyeliminowała z diety produkty mleczne, źródła glutenu i cukru (w tym również owoce ...

dawno temu

Zdrowe przekąski do chrupania - co chrupać na diecie?

... na zdrowszy. Wciąż zwracamy uwagę na cenę, smak oraz markę przekąsek, ale coraz częściej liczy się też walor zdrowotny. Szukamy produktów o niskiej zawartości tłuszczu, sodu oraz bez glutenu. Producenci ...

dawno temu

Smoothie odchudzające - z czego składają się koktajle na utratę wagi?

... tkankę tłuszczową. Ponadto zawiera śladowe ilości błonnika. Mleko migdałowe117 Ten produkt roślinny (przygotowywany z pasty migdałowej) jest bogaty w żelazo i wapń, nie zawiera glutenu i laktozy, dzięki ...

dawno temu

BIAŁY CHLEB, BIAŁY MAKARON...BIAŁA ŚMIERĆ?

... , większość swoje rozważania na grupach fit dalej opiera wyłącznie o makro, no ale mniejsza o to...o glutenie też nie będzie. Biały chleb(i biały makaron i biały ryż). Dla wielu osób, nie ważne ... . Nie ważne, czy to dieta redukcyjna, czy tzw. ...

dawno temu

Co jeść zamiast mięsa? 10 warzyw, które idealnie zastępują mięso

... alternatywą. Można go grillować, smażyć i piec. Seitan ma obfitą teksturę i jest łatwiejszy do przeżucia niż mięso lub tofu. Dodatkowo, jest bogaty w białko roślinne. Ponieważ wytwarza się go z glutenu ... pszennego, nie jest zalecany dla osób z ...

dawno temu

Bieganie boso - co nam daje?

... jako pierwsza zainteresowała się bieganiem naturalnymi w 2004 roku wypuściła na rynek kilka modeli butów Free. Warta 2,1 miliarda dolarów marka wyciągnęła wnioski z nielicznych, ale efektywnych ...

dawno temu

Fioletowy chleb - nowe super food

... Chleb pszenny nie nadaje się też dla osób, które chcą zrzucić kilka kilogramów. Dokładnie z tych samych powodów. Jeśli dodamy do tego wpływ glutenu, to mamy gotową mieszankę wybuchową. Białe ...

+ Pokaż więcej