Graviola – właściwości, które warto znać!

... % z węglowodanów, 0,8% błonnika, 0,6% białka, 0,3% to tłuszcze, resztę stanowią składniki mineralne: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo oraz witaminy: z grupy B, C, kwas foliowy. Graviola wykazuje również właściwości przeciwutleniające, zawiera ...

dawno temu

Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na obiad. Pięć przepisów

... Profil Ewy Chodakowskiej to nie tylko źródło motywacji do ćwiczeń i przestrzegania zasad zdrowego odżywiania, ale i pomysłów na pyszne potrawy. Trenerka fitness regularnie publikuje przepisy ... Burger mięsno-warzywny Lista składników: 50 gramów ...

dawno temu

5 przypraw, które warto dodawać do koktajli. Poleca Ewa Chodakowska

... Koktajle to posiłki proste i szybkie pod względem przygotowania. Są źródłem cennych substancji odżywczych: dostarczają witamin, składników mineralnych, przeciwutleniaczy. Mają pozytywny wpływ na stan ... też: Przyprawy w kuchni Niektóre źródła ...

dawno temu

Chcesz być umięśniony? Schwarzenegger mówi, co warto zjeść na śniadanie

... na śniadanie produktów z jak największą ilością białka. Jak podciągać się na drążku - nachwytem czy podchwytem? (FABRYKA SIŁY) 2057447 ...

9 miesięcy temu

Owoce, których nie należy jeść jesienią i zimą (WIDEO)

... Owoce i warzywa to podstawa zbilansowanej diety. Wiedzą o tym wszyscy dbający o zdrowie. Są cennym źródłem witamin i składników mineralnych wzmacniających system odpornościowy. Czy zawsze jednak są dobre dla naszego organizmu? Niekoniecznie. Są ...

dawno temu

Wpływ wody na organizm - jak picie wody wpływa na odchudzanie?

... Wpływ wody na organizm jest niepodważalny. Woda jest źródłem życia. Jej niedobór prowadzi do osłabienia organizmu, problemów z oddychaniem i utrzymaniem właściwego ciśnienia krwi. Woda odgrywa ... Prozdrowotne właściwości wody Bez jedzenia ...

dawno temu

Jak wykorzystać cytrynę, by się odchudzić? Cytryna na odchudzanie

... Z czego słynie cytryna? Jest doskonałym źródłem witaminy C - 53 mg/100 g. Zawiera także antyoksydanty, beta-karoten, witaminy z grupy B i E. Bogata jest w minerały takie jak: potas, magnez, sód ... przed zwyrodnieniem plamki żółtej. Zawiera ...

dawno temu

Brownie z buraka

... Burak to źródło witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego działania organizmu. Ciekawym sposobem jest wykorzystanie go do słodkich wypieków. Buraki nadają piękny kolor, nawilżają ciasto i dostarczają niezbędnych mikro i mikroskładników. ...

dawno temu

Głóg - właściwości i zastosowanie

... Głóg nie jest popularną rośliną, jednak posiada wiele cennych właściwości leczniczych. Owoce i kwiaty głogu są źródłem składników mineralnych, dlatego roślina wykorzystywana jest w medycynie głównie ...

dawno temu

Dieta na trądzik - jadłospis. Przykładowe dania na trądzik

... Dieta antytrądzikowa powinna być bogata w witaminy i pierwiastki mineralne, których właściwości działają zapobiegawczo i łagodząco na rozwój problemu. Muszą się w niej znaleźć produkty będące źródłem ... w leczeniu trądziku Jak wspomniano ...

dawno temu

Odmiany śliwek i ich zastosowanie

... , marynaty i sosy. Śliwki nie tylko poprawiają smak potraw, ale także posiadają wiele cennych dla zdrowia właściwości – regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, są źródłem wielu witamin i błonnika. Dowiedz się, które odmiany są ...

dawno temu

Oryginalne przepisy na zdrową kolację

... siły po całym dniu. Zwłaszcza jeśli regularnie uprawiasz sport lub chodzisz na siłownię, warto aby znalazły się w niej węglowodany złożone oraz białko. Idealnym rozwiązaniem będą pożywne sałatki. ...

dawno temu

Produkty, dzięki którym wyrzeźbisz mięśnie

... . Badania naukowe dowiodły, że sok z buraków, dzięki zwartym w nim związkom azotowym, bardzo korzystnie wpływa na ukrwienie mięśni, a co za tym idzie, poprawia ich pracę. 73Roślinne źródła białka ... Te dwa produkty spożywcze, znane przede ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Dieta wegańska a sport i aktywność fizyczna

... ze sobą poszczególne produkty zawierające białko roślinne (lub roślinne źródła białka z produktami pełnoziarnistymi) w taki sposób, by dostarczyć sobie wszystkich 9 niezbędnych aminokwasów egzogennych ... na eliminację wszystkich produktów ...

dawno temu

Herbata owsiana - sposób przygotowania. Herbata z owsa - właściwości

... Płatki owsiane to źródło witamin, minerałów i błonnika. Stanowią podstawę sycącego śniadania - owsianki. Możemy je też wykorzystać do przygotowania herbaty o prozdrowotnych właściwościach. Sprawdź, jaki wpływ ten owsiany napój ma na organizm. ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... barwę, dostarczają również magnezu, kwasu foliowego, potasu oraz witaminy C. Najbogatszym źródłem chlorofilu są młode warzywa liściaste. Przypisuje się mu korzystne działanie w łagodzeniu stanów ... białka szczególną uwagę powinny zwrócić na ...

dawno temu

Przepisy na mięsa w wersji lekkiej

... Mięso jest bardzo potrzebne w diecie osób aktywnych fizycznie. Dostarcza wielu witamin i składników mineralnych. Znajdziesz w nim pełnowartościowe białko bogate w niezbędne dla organizmu aminokwasy ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Co jeść, żeby schudnąć? Jakie mięso na diecie odchudzającej?

... źródłem kwasów tłuszczowych omega 3, które wzmacniają serce i zapobiegają chorobom sercowo-naczyniowym. Rośliny strączkowe Wśród źródeł białka i błonnika pokarmowego nie można też zapominać ... też ryzyko chorób układu krążenia i cukrzycy typu ...

dawno temu

Najbardziej sycące produkty

... , takie jak luteina i zeaksantyna, które mają korzystny wpływ na zdrowie oczu. Co więcej, jaja są świetnym źródłem wysokiej jakości białka - jedna duża sztuka zawiera 6 gramów, włącznie ze wszystkimi dziewięcioma ... białka wysokiej jakości oraz ...

dawno temu

Kasza - wartości odżywcze. Jaka jest wartość odżywcza kasz?

... skrobi, ale dużo białka, wyróżnia się najwyższą zawartością witamin B1, B2, B6, minerałów: żelaza i miedzi oraz krzemionki, kasza jaglana nie zawiera glutenu. Kasza jęczmienna źródło witaminy PP ... , zawiera dobre tłuszcze – nienasycone kwasy ...

dawno temu

Techniki gotowania

... Gotowanie jest sztuką kulinarną, która związana jest z przygotowaniem potraw. Kuchnie świata różnią się od siebie - nie tylko pod względem źródła pożywienia, ale też i tradycji. Aby umiejętnie ...

dawno temu

Mity żywieniowe, w które wierzą nawet dietetycy

... Zainteresowanie zdrowym odżywianiem nadal trwa. Wiele źródeł jest jednak niesprawdzonych, dlatego ciągle spotkać się można z dużą ilością mitów. Niektóre z nich, takie jak np. negatywny wpływ ...

+ Pokaż więcej