Desery z jabłek. Trzy proste przepisy
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuJesienne wypieki nie mogą obejść się bez jabłek. To czas, gdy na niedzielnym stole królują szarlotki, a w całym domu unosi się zapach cynamonu. Jako że aktualnie jabłek mamy pod dostatkiem, przygotowałam kilka przepisów na desery z ich wykorzystaniem.
Ten artykuł ma 3 strony:
Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i rodzynkami
Składniki:
- 4 duże jabłka
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki drobno posiekanych orzechów laskowych
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka miodu
- PAM do spryskania blachy
Przygotowanie:
Mieszamy rodzynki z orzechami, olejem kokosowym i miodem. Rozgrzewamy piekarnik do 230 stopni. Blachę do pieczenia lub naczynie żaroodporne spryskujemy PAM-em. Z jabłek usuwamy gniazda nasienne, do środka wkładamy nadzienie. Układamy owoce na blasze. Pieczemy przez ok. 30 minut. Podajemy natychmiast po wyjęciu z piekarnika.
Autorka tekstu: Emilia Mościcka, Zdrowo uzależniona
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze