Wygląd twarzy - typy twarzy. Twarz cukrowa, nabiałowa czy glutenowa?
ANNA KRZPIET • dawno temuZmarszczki, krostki, zaczerwienienia, a może opuchlizna? Najczęściej za niedoskonałości na twarzy odpowiadają: niewłaściwa pielęgnacja, zmiany hormonalne, wiek, zmęczenie i niewyspanie. To jednak nie wszystko. Często za niekorzystny wygląd możemy obwiniać dietę. Przyglądając się swojej twarzy, można wyczytać wcześniej nierozpoznane tolerancje, błędy żywieniowe i nieodpowiednie nawyki. Rozpoznać można cztery typy twarzy: to m.in. twarz cukrowa (cera cukrowa) czy twarz nabiałowa (cera nabiałowa).
Ten artykuł ma 4 strony:
TWARZ NABIAŁOWA
Charakterystyka: Ciemne zabarwienie skóry pod oczami, obrzęk powiek, białe plamki i grudki na brodzie.
Powód: Najczęściej okazuje się, że przyczyną jest nietolerancja laktozy.
Rada: Jeśli podejrzewasz, że nie tolerujesz laktozy, najlepiej po prostu odstaw chwilowo wszystkie produkty nabiałowe. Dr Nigma zaleca, aby odczekać kilka tygodni, a efekty będą zachwycające.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze