Wygląd twarzy - typy twarzy. Twarz cukrowa, nabiałowa czy glutenowa?
ANNA KRZPIET • dawno temuZmarszczki, krostki, zaczerwienienia, a może opuchlizna? Najczęściej za niedoskonałości na twarzy odpowiadają: niewłaściwa pielęgnacja, zmiany hormonalne, wiek, zmęczenie i niewyspanie. To jednak nie wszystko. Często za niekorzystny wygląd możemy obwiniać dietę. Przyglądając się swojej twarzy, można wyczytać wcześniej nierozpoznane tolerancje, błędy żywieniowe i nieodpowiednie nawyki. Rozpoznać można cztery typy twarzy: to m.in. twarz cukrowa (cera cukrowa) czy twarz nabiałowa (cera nabiałowa).
Ten artykuł ma 4 strony:
TWARZ GLUTENOWA
Charakterystyka: Krostki pojawiające się głównie na brodzie, powstawanie plam pigmentowych (ciemniejsze plamy na skórze), ogólne opuchnięcie twarzy i zaczerwienione policzki.
Powód: Powód jest oczywisty – nietolerancja glutenu! Niektórzy nie wiedzą nic o tym, że mają nietolerancję. Jednak powyższe objawy, a także obrzęki i wzdęcia mogą sygnalizować, że z organizmem dzieje się coś nie tak.
Rada: Oczywiście odstawienie glutenu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze