Wygląd twarzy - typy twarzy. Twarz cukrowa, nabiałowa czy glutenowa?
ANNA KRZPIET • dawno temuZmarszczki, krostki, zaczerwienienia, a może opuchlizna? Najczęściej za niedoskonaÅ‚oÅ›ci na twarzy odpowiadajÄ…: niewÅ‚aÅ›ciwa pielÄ™gnacja, zmiany hormonalne, wiek, zmÄ™czenie i niewyspanie. To jednak nie wszystko. CzÄ™sto za niekorzystny wyglÄ…d możemy obwiniać dietÄ™. PrzyglÄ…dajÄ…c siÄ™ swojej twarzy, można wyczytać wczeÅ›niej nierozpoznane tolerancje, bÅ‚Ä™dy żywieniowe i nieodpowiednie nawyki. Rozpoznać można cztery typy twarzy: to m.in. twarz cukrowa (cera cukrowa) czy twarz nabiaÅ‚owa (cera nabiaÅ‚owa).
Ten artykuł ma 4 strony:
TWARZ GLUTENOWA
Charakterystyka: Krostki pojawiające się głównie na brodzie, powstawanie plam pigmentowych (ciemniejsze plamy na skórze), ogólne opuchnięcie twarzy i zaczerwienione policzki.
Powód: Powód jest oczywisty – nietolerancja glutenu! Niektórzy nie wiedzą nic o tym, że mają nietolerancję. Jednak powyższe objawy, a także obrzęki i wzdęcia mogą sygnalizować, że z organizmem dzieje się coś nie tak.
Rada: Oczywiście odstawienie glutenu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze