Jakie właściwości ma bób?

Bób to popularne warzywo strączkowe. Nie bez przyczyny gości na wielu stołach. Jest smaczne, sycące, a przede wszystkim zawiera cenne składniki odżywcze – takie jak białko, żelazo czy kwas foliowy. Wpływa korzystnie na układ nerwowy i pokarmowy. Chroni przed anemią i rakiem szyjki macicy.

Ten artykuł ma 7 stron:

Istnieją również przeciwwskazania do spożywania bobu. Na szczęście jest ich znacznie mniej niż zalet.
PRZECIWWSKAZANIA DO SPOŻYWANIA BOBU | |
---|---|
SKŁADNIK |
DZIAŁANIE |
Związki purynowe |
Przyczyniają się do powstania kamieni w nerkach. |
Oligosacharydy |
Powodują wzdęcia. |
Na kolejnych stronach znajdziecie bardzo apetyczne propozycje wykorzystania bobu w kuchni.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze