Wpływ wody na organizm - jak picie wody wpływa na odchudzanie?

... też niebagatelną rolę w procesie odchudzania. Osobom na diecie zaleca się spożywanie wody z wysoką zawartością magnezu. ... Prozdrowotne właściwości wody Bez jedzenia człowiek może przetrwać około miesiąca, z kolei niedobór wody powoduje zgon po ...

dawno temu

Pudding z nasionami chia

... Nadeszła pora na przedstawienie popularnego w ostatnim czasie puddingu z nasionami chia. Jakiś czas temu przedstawiłam wersję, po polsku z siemieniem lnianym. Nasiona posiadają podobne właściwości ...

dawno temu

Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

... Oleje roślinne to bogactwo wartościowych składników. Dostarczają witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów. Przez to korzystnie wpływają na kondycję skóry oraz funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Sprawdź, jakie właściwości mają ...

dawno temu

Kasza jaglana – czy już ją znacie?

... uważa się, że ma niezwykłe właściwości ogrzewające i wzmacniające, a 90% naszych chorób powstaje z powodu wychłodzenia organizmu przez spożywanie nieodpowiedniego pożywienia. Wiele osób nie toleruje ... przez osoby z celiakią i nietolerancją ...

dawno temu

Kapusta kiszona - dlaczego warto jeść kiszonki?

... Kapusta kiszona słynie ze swoich zdrowotnych właściwości. Niezasłużenie ma opinię ciężkostrawnej. Warto wiedzieć, że ciężkostrawne skutki wywołują dodatki, z którymi jest spożywana. Przykładem ... 1. Kapusta kiszona - kalorie i zdrowotne ...

dawno temu

Jalapeno - zalety spożywania papryczek jalapeno

... Znajdziemy je w meksykańskich potrawach, na pizzy i w ostrych sosach. Ich ostry smak zniechęca jednak wielu z nas. A szkoda, bo papryczki jalapeno skrywają w sobie mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Za wszystko odpowiedzialna jest kapsaicyna. ...

dawno temu

Oto co dzieje się z twoim ciałem po zjedzeniu imbiru

... Imbir to nie tylko smaczny dodatek do zup i dań mięsnych. Znany jest ze swoich prozdrowotnych właściwości. Często pijemy herbatę imbirową, gdy dopadnie nas przeziębienie. Pomaga wtedy m.in. złagodzić ból gardła, ponieważ ma działanie odkażające. ...

dawno temu

Kawa z cynamonem - właściwości. Dlaczego warto dodawać cynamon do kawy?

... , ale również z wielu właściwości prozdrowotnych. Udowodniono, że wystarczy pół łyżeczki cynamonu dziennie, by obniżyć poziom cukru we krwi oraz cholesterolu LDL. Jest to zatem przyprawa szczególnie polecana osobom ...

dawno temu

Zalety wody bakłażanowej. Zrób samodzielnie w domu

... Kiedyś z powodu ciemnej barwy uważano je za trujące. Dzisiaj są w większości naszych kuchni. Bakłażany mają wiele właściwości prozdrowotnych. Możemy z nich też przygotować smaczną i zdrową wodę. To cenne źródło witamin i składników mineralnych. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? Czerwona kapusta - odchudzanie

... jako smaczny dodatek do obiadu w postaci surówki. Jednak nie do końca znamy jej zdrowotne właściwości. Poznaj powody, dla których warto jeść to warzywo. Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? ... Czerwona kapusta - właściwości Dobra na ...

dawno temu

Syrop klonowy na odchudzanie. Czy warto stosować syrop klonowy na diecie?

... Słodki, aromatyczny i całkowicie naturalny. Syrop klonowy zyskuje coraz większą popularność nie tylko ze względu na smak, ale również właściwości zdrowotne. Dowiedz się, dlaczego warto stosować syrop klonowy na odchudzanie. ... przed napadami ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść mięso z perliczki? Wyjaśniamy

... . Nie jest jednak tanie. Za kilogram tuszki z perliczki zapłacimy, w zależności od sklepu, od 20 do nawet 50 zł. Perliczka - wartości odżywcze, perliczka - właściwości zdrowotne Jeśli lubisz chude ... i składników mineralnych. Bogate jest w ...

dawno temu

Ciecierzyca - czy warto ją jeść?

... - 22% cynk - 16% magnez - 14% potas - 6% Właściwości Bardzo cenny składnik odżywczy w codziennym jadłospisie. Spożywanie ciecierzycy niesie szerokie korzyści dla zdrowia: zmniejszenie ryzyka ...

dawno temu

Co skrywają w sobie pestki arbuza?

... Zalety pestek arbuza Pestki arbuza można jeść na surowo lub piec. Po wyjęciu z piekarnika są nie tylko niskokaloryczne i pełne właściwości prozdrowotnych, ale i smaczniejsze. Chrupiące pestki ... . Jakich? Sprawdźcie sami Magnez Co znajdziemy w ...

dawno temu

Jak przygotować stek z tuńczyka?

... na diecie. Sam tuńczyk natomiast wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i szeregiem cennych właściwości zdrowotnych. Jak usmażyć stek z tuńczyka? ... tłuszczowych omega-3, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, potas, selen, fosfor oraz magnez. Tuńczyk ...

dawno temu

Ryż basmati - właściwości, kalorie. Ryż basmati na diecie

... 1. Ryż basmati – właściwości Ryż basmati ma delikatne i smukłe ziarna o śnieżnobiałej barwie. Posiada specyficzny, wyraźny, orzechowy aromat. Podczas gotowania jego ziarna stają się długie i sypkie ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... Jarmuż, jako główny składnik sałatek, zielonych chipsów czy zup, podbił serca smakoszy, którzy cenią korzystne właściwości zdrowej żywności. Okazuje się jednak, że to zielone warzywo ... nie jest największym źródłem witamin i składników ...

dawno temu

Chrzan - warzywo dobre na trawienie

... i konserwantów. Najlepiej wiec zetrzeć odrobinę chrzanu wprost ze świeżego warzywa. Chrzan bowiem przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej, zawiera także witaminy C, B, A, a także wapń, magnez i żelazo. 100 g świeżego chrzanu to zaledwie ...

dawno temu

Napój na lepsze trawienie - żółty shot, który poprawi trawienie

... Kurkumina, składnik aktywny kurkumy - przyprawy, którą wykorzystujemy do przygotowania shota na poprawę trawienia, nie tylko wpływa na pracę układu pokarmowego. Wykazuje ona także właściwości ... przed oddziaływaniem enzymów trawiennych. Hamuje ...

dawno temu

Wege burger z kotletem z buraków

... Czy wiecie, że buraki naprawdę mają właściwości lecznicze? Jest w nich mnóstwo pierwiastków mineralnych: m. in. żelazo, wapń, magnez, potas, mangan, sód, miedź, chlor, fluor oraz rzadko spotykane ...

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie chia w menu na utratę wagi - jak wykorzystać nasiona chia?

... omega 6 i omega 3 - tych ostatnich więcej niż łosoś atlantycki), a także składników mineralnych, takich jak wapń (więcej niż mleko), fosfor, potas, żelazo (więcej niż szpinak) i magnez. 273 Porcja 100 ... posiłek, którego dodatek stanowią, jest ...

dawno temu
+ Pokaż więcej