Porównanie serów gouda z Lidla i Biedronki
EWA RYCERZ • dawno temu • 2 komentarzeZnajduje się w lodówkach większości Polaków. Jemy go dużo - średnio nawet kilka kilogramów rocznie. Choć na świecie istnieją dziesiątki gatunków sera żółtego, Polacy szczególnie upodobali sobie goudę. To ser produkowany z mleka krowiego, półtwardy, podpuszczkowy, dojrzewający. Jego receptura wywodzi się z holenderskiego miasta Gouda.
Ten artykuł ma 5 stron:
Biedronka: gouda w plastrach
Co ciekawe, plastrowana gouda z Biedronki nie posiada konserwantu. Jednak, podobnie jak odpowiednik z Lidla, zamieniono w niej kolejność na liście składników. Chlorek wapnia znalazł się na trzecim miejscu, a kultury bakterii — na czwartym. To zabieg, który ma uchronić produkt przed szybkim psuciem się.
Ten artykuł ma 2 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze