Jak jeść migdały - ze skórką czy bez? Cztery produkty, które lepiej jeść ze skórką
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuPrzygotowując owoce do jedzenia, zwykle bez zastanowienia pozbywamy się skórki, nie zwracając uwagi na jej potencjalne korzyści zdrowotne. Tymczasem nie jest tajemnicą, że tuż pod nią znajdują się najcenniejsze składniki odżywcze – witaminy, błonnik, minerały. Czasami zapewne zastanawiacie się, jak jeść migdały - ze skórką czy bez? Odpowiadamy.
Ten artykuł ma 4 strony:
Jabłka
Im bliżej ogryzka, tym mniej wartości odżywczych. Zapomnij o obieraniu jabłka i jedz je razem ze skórką, a zafundujesz sobie znacznie więcej zdrowych substancji.
Badania opublikowane na łamach czasopisma „PLOS ONE” informują, że skórka jabłka ma właściwości redukujące zły cholesterol oraz inne tłuszcze we krwi, obniżając w ten sposób ryzyko chorób serca, otyłości i cukrzyca. Skórka jabłka działa także jak świetna odżywka dla mięśni, zapobiegając ich atrofii (zanikaniu).
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze