Jak jeść migdały - ze skórką czy bez? Cztery produkty, które lepiej jeść ze skórką
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuPrzygotowując owoce do jedzenia, zwykle bez zastanowienia pozbywamy się skórki, nie zwracając uwagi na jej potencjalne korzyści zdrowotne. Tymczasem nie jest tajemnicą, że tuż pod nią znajdują się najcenniejsze składniki odżywcze – witaminy, błonnik, minerały. Czasami zapewne zastanawiacie się, jak jeść migdały - ze skórką czy bez? Odpowiadamy.
Ten artykuł ma 4 strony:
Cebula
Ta wiadomość może dla wielu okazać się zaskakująca. Badania przeprowadzone przez badaczy z Uniwersytetu Cranfield w Wielkiej Brytanii wykazały, że skórka cebuli zawiera flawonoidy, które mają silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne.
Dzięki temu wierzchnia warstwa cebuli doskonale poprawia stan naszego zdrowia. Dlatego zaleca się dodawać do zup cebulęrazem ze skórką. Kiedy zupa będzie gotowa, można wyłowić wierzchnią, twardą warstwę, a duża część jej substancji odżywczych zostanie w wywarze.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze