Jak jeść migdały - ze skórką czy bez? Cztery produkty, które lepiej jeść ze skórką
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuPrzygotowujÄ…c owoce do jedzenia, zwykle bez zastanowienia pozbywamy siÄ™ skórki, nie zwracajÄ…c uwagi na jej potencjalne korzyÅ›ci zdrowotne. Tymczasem nie jest tajemnicÄ…, że tuż pod niÄ… znajdujÄ… siÄ™ najcenniejsze skÅ‚adniki odżywcze – witaminy, bÅ‚onnik, mineraÅ‚y. Czasami zapewne zastanawiacie siÄ™, jak jeść migdaÅ‚y - ze skórkÄ… czy bez? Odpowiadamy.
Ten artykuł ma 4 strony:
Cebula
Ta wiadomość może dla wielu okazać się zaskakująca. Badania przeprowadzone przez badaczy z Uniwersytetu Cranfield w Wielkiej Brytanii wykazały, że skórka cebuli zawiera flawonoidy, które mają silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne.
Dzięki temu wierzchnia warstwa cebuli doskonale poprawia stan naszego zdrowia. Dlatego zaleca się dodawać do zup cebulęrazem ze skórką. Kiedy zupa będzie gotowa, można wyłowić wierzchnią, twardą warstwę, a duża część jej substancji odżywczych zostanie w wywarze.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze