Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie

Mleczko kokosowe do doskonały dodatek to zdrowych zup, sosów czy koktajli. Warto stosować go zamiast mleka. Jest bogate w cenne kwasy tłuszczowe: linolenowy, stearynowy, laurynowy i kaprylowy. Nie zawiera cholesterolu i nie jest magazynowane przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera witaminy C, K oraz witaminy z grupy B. Zawiera wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź. To idealny napój izotoniczny po intensywnym treningu.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Dobroczynne właściwości zielonej herbaty Naleśniki wszyskie dla mnie! Zanim wyeliminujesz gluten z diety dziecka Proteiny dieta 27 sposobów, aby twoja ulubiona pizza była zdrowsza Masło orzechowe - zdrowe kalorie Jaką rolę pełni kolagen w naszym organizmie? Niebanalne pomysły na rodzinny obiad Dietetyk profesjonalny i rzetelny – z pewnością chcesz takiego znaleźć! Kawa z topinamburu. Właściwości Stres Właściwości prozdrowotne fioletowych warzyw i owoców

Popularne w tym tygodniu:

Slow life - za co kochamy gotowanie w wersji slow? Kuchenka gazowa w kuchni – sprawdź, jaki przepis rekomendują profesjonalni kucharze i dlaczego gotują na gazie?