Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie

Mleczko kokosowe do doskonały dodatek to zdrowych zup, sosów czy koktajli. Warto stosować go zamiast mleka. Jest bogate w cenne kwasy tłuszczowe: linolenowy, stearynowy, laurynowy i kaprylowy. Nie zawiera cholesterolu i nie jest magazynowane przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera witaminy C, K oraz witaminy z grupy B. Zawiera wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź. To idealny napój izotoniczny po intensywnym treningu.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Fit przepisy - charakterystyka, przykładowe dania fit Dietetyczne ciasteczka - 5 propozycji na zdrowe i niskokaloryczne ciasteczka Właściwości orzechów kola. Mogą zastąpić "małą czarną" WRAP ze SZPINAKU - zielone przyspieszenie metabolizmu Sok z dyni – jesienny eliksir na wzmocnienie Mięso kurczaka - filet czy udko? Która część kurczaka jest najzdrowsza? Jak przygotować domowy izotonik? Owoce morza - frutti di mare w zdrowej diecie Jak schudnąć 10 kg w dwa tygodnie? Dieta dla wytrwałych FODMAP – założenia i zastosowanie diety z niskim FODMAP Fit sernik na zimno - z truskawkami, malinami, bez pieczenia i w jogurtowej wersji (przepisy) Produkty typu light - czy warto je stosować?

Popularne w tym tygodniu:

Szukasz inspiracji kuchni azjatyckiej - wypróbuj przepisy z produktami House of Asia Wielkanoc tradycyjnie czy może z nutką Azji? Masz ochotę na pyszny i mniej oczywisty obiad?