Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie

Mleczko kokosowe do doskonały dodatek to zdrowych zup, sosów czy koktajli. Warto stosować go zamiast mleka. Jest bogate w cenne kwasy tłuszczowe: linolenowy, stearynowy, laurynowy i kaprylowy. Nie zawiera cholesterolu i nie jest magazynowane przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera witaminy C, K oraz witaminy z grupy B. Zawiera wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź. To idealny napój izotoniczny po intensywnym treningu.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Na odbudowę energii najlepsza jest kawowa drzemka Przeszedł na wegetarianizm. Jego ciało zmieniło się nie do poznania Przepis na zdrowe ciasteczka migdałowe - ciastka z mąki migdałowej fit Chrzan - warzywo dobre na trawienie Dlaczego warto jeść płatki owsiane? Słońce – czyli jak całkowicie za darmo podreperować swoje zdrowie Zupa krem z groszku z miętą i octem balsamicznym OWOC ŻYCIA - czy wiesz jaki to ? Skutki uboczne picia czerwonego wina. Codzienne picie wina - skutki Sól - wróg Twojego zdrowia Lucuma - niezwykły owoc i jego lecznicze właściwości Eat clean, czyli jak?