Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie

Mleczko kokosowe do doskonały dodatek to zdrowych zup, sosów czy koktajli. Warto stosować go zamiast mleka. Jest bogate w cenne kwasy tłuszczowe: linolenowy, stearynowy, laurynowy i kaprylowy. Nie zawiera cholesterolu i nie jest magazynowane przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera witaminy C, K oraz witaminy z grupy B. Zawiera wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź. To idealny napój izotoniczny po intensywnym treningu.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Mięso czy orzechy? Sprawdź, co będzie służyć twojemu zdrowiu Chrzan - warzywo dobre na trawienie Cholesterol i tłuszcze nasycone - czy słusznie się ich boimy? Kasza gryczana – zalety i wartości odżywcze Czy kawa "parzona" na zimno jest zdrowsza od tej tradycyjnej? Dieta cytrynowa Stadiony sportowe z przekąsek kibiców DYNIA – HIT JESIENI? Orkisz – idealny na śniadanie w chłodne dni Pasztet idealny z zielonej soczewicy z rozmarynem i żurawiną Dlaczego witamina D jest tak ważna? Krzem - dlaczego warto go uzupełniać?