Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie

Mleczko kokosowe do doskonały dodatek to zdrowych zup, sosów czy koktajli. Warto stosować go zamiast mleka. Jest bogate w cenne kwasy tłuszczowe: linolenowy, stearynowy, laurynowy i kaprylowy. Nie zawiera cholesterolu i nie jest magazynowane przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera witaminy C, K oraz witaminy z grupy B. Zawiera wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź. To idealny napój izotoniczny po intensywnym treningu.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

WITAMINA D Czy każda woda zdrowia doda? Jak wybrać dobry ryż? Aromatyczna nalewka z gruszek Rabarbar: słodka gorycz na diecie Jak wzmocnić smak potraw bez soli? Mężczyzna na 9 miesięcy zrezygnował z alkoholu. Rezultaty są niewiarygodne Co skrywają w sobie pestki arbuza? Jakie właściwości mają ostrygi? Nadmiar żelaza w organizmie - jak do niego dochodzi, jakie są objawy? Czym są owoce persymony? Zdrowe zamienniki niezdrowych produktów - zamienniki produktów w diecie