Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie

Mleczko kokosowe do doskonały dodatek to zdrowych zup, sosów czy koktajli. Warto stosować go zamiast mleka. Jest bogate w cenne kwasy tłuszczowe: linolenowy, stearynowy, laurynowy i kaprylowy. Nie zawiera cholesterolu i nie jest magazynowane przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera witaminy C, K oraz witaminy z grupy B. Zawiera wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź. To idealny napój izotoniczny po intensywnym treningu.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Wiosenne sałatki, od których nie przytyjesz Czym jest tłuszcz trzewny i jak się go pozbyć? Jak przygotować domowy izotonik? Wegesportowiec - zasady komponowania diety Babeczki z kaszy gryczanej - muffinki dietetyczne z kaszy gryczanej Zdrowa tarta owocowa Sałatki w słoikach do pracy - pięć propozycji na sałatki ze słoika do pracy Dietetyczna pizza w 10 minut Kiedy jeść śniadanie? Co najlepiej jeść na śniadanie? Zapytaliśmy o to dietetyka Napady głodu - jak sobie z nimi radzić? Sałatka caprese Pieczone sajgonki wegetariańskie

Popularne w tym tygodniu:

Nowości od DeCare: makarony Nowości od DeCare: pasty