Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie

Mleczko kokosowe do doskonały dodatek to zdrowych zup, sosów czy koktajli. Warto stosować go zamiast mleka. Jest bogate w cenne kwasy tłuszczowe: linolenowy, stearynowy, laurynowy i kaprylowy. Nie zawiera cholesterolu i nie jest magazynowane przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera witaminy C, K oraz witaminy z grupy B. Zawiera wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź. To idealny napój izotoniczny po intensywnym treningu.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Witamina C nie leczy raka, a sportowcom szkodzi! Kawa z topinamburu. Właściwości Co znajduje się w warzywach strączkowych? Slim, light, fit Czy refluks skazuje mnie na bezruch? Fit babka TARTA DAKTYLOWA Z PROTEINOWYM KREMEM KOKOSOWYM i borówkami PLACUSZKI z BATATA z MOZZARELĄ FIT ciasteczka - bez mąki i cukru Żelazo w diecie kobiet ciężarnych Ocet jabłkowy - czy rzeczywiście zasługuje na sławę? Fit przepisy - charakterystyka, przykładowe dania fit

Popularne w tym tygodniu:

Pyszne źródła magnezuMATERIAŁ PROMOCYJNY