Mleczko kokosowe - właściwości i zastosowanie

Mleczko kokosowe do doskonały dodatek to zdrowych zup, sosów czy koktajli. Warto stosować go zamiast mleka. Jest bogate w cenne kwasy tłuszczowe: linolenowy, stearynowy, laurynowy i kaprylowy. Nie zawiera cholesterolu i nie jest magazynowane przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej. Dodatkowo zawiera witaminy C, K oraz witaminy z grupy B. Zawiera wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź. To idealny napój izotoniczny po intensywnym treningu.

Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby.

Hipokrates
Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Jak jeść migdały - ze skórką czy bez? Cztery produkty, które lepiej jeść ze skórką Ochota na słone - gdy coś słonego do jedzenia staje się obsesją Ile białka dziennie? Wyjaśniamy, ile białka dziennie potrzebuje człowiek Przepis na dietetyczny żurek. Fit żurek na święta wielkanocne Czym jest slow food? Prozdrowotne właściwości fiołka trójlistnego Czy jesz za dużo cukru? Kiedy jeść śniadanie? Co najlepiej jeść na śniadanie? Zapytaliśmy o to dietetyka Prosty przepis na dietetyczne brownie Skutki picia coli - jaki jest wpływ coli na organizm? Tłuszcze, które warto dodać do sałatki Herbata owsiana - sposób przygotowania. Herbata z owsa - właściwości