
... , chociaż niezbyt zdrowe, kuszą swoim aromatem i niepowtarzalnym smakiem. Aby zmniejszyć ich niekorzystne właściwości, do smażenia warto wybierać zdrowsze rodzaje tłuszczów. ... , czyli oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia nie nadają się do ...
... ostrych przypraw są ich właściwości. 51 Chilli czy cayenne podkręcają metabolizm. W rezultacie szybciej spalamy tkankę tłuszczową. 52297 Kapary i orzechy Czego jeszcze możemy użyć, by wzmocnić ... sposobem na smaczne posiłki bez grama soli jest ...
... . Jak się okazuje, niepotrzebnie czujesz się winny. Lampka wina dziennie ma wiele właściwości prozdrowotnych. Nie tylko cię zrelaksuje i rozjaśni umysł. Pozytywnie wpłynie też na twoje serce i wyreguluje poziom ciśnienia. Jakie inne zalety ...
... Jej zapach kojarzymy z latem. Listki dodajemy do lemoniady, z suszonych parzymy herbatę. Zaletą mięty jest jednak nie tylko aromatyczny smak, ale i właściwości zdrowotne, które skrywa. Wystarczy pić ...
... magnezu – podobnie jak chelat jest biologiczną formą magnezu, jednak w bardzo małym stopniu przyswajana przez ludzki organizm. Dobry wybór dla osób cierpiących na niestrawność, ponieważ ma właściwości ...
... Kosmetyki dla sportowców, takie jak kremy o właściwościach rozgrzewających, żele chłodzące czy pomadki ochronne, to produkty pielęgnacyjne. Należy je stosować, aby chronić skórę przed niekorzystnym ...
... Jeszcze kilka lat temu na sklepowych półkach mogliśmy znaleźć tylko sól do przetworów oraz zwykłą sól kuchenną. Dopiero od niedawna zaczęły pojawiać się jej inne rodzaje – himalajska czy morska. Idzie nowe. Teraz Lidl oferuje nam sól perską ...