... % z węglowodanów, 0,8% błonnika, 0,6% białka, 0,3% to tłuszcze, resztę stanowią składniki mineralne: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo oraz witaminy: z grupy B, C, kwas foliowy. Graviola wykazuje również właściwości przeciwutleniające, zawiera ...
... Jakich produktów nie powinniśmy spożywać na krótko przed snem? Czym mogą skończyć się takie dietetyczne 'grzeszki'? ... Dietetyk kliniczny, Ewa Lipka-Kozanka radzi, których produktów nie powinniśmy jeść na kolację. Obala też mit, że ostatni ...
... Na szczęście są produkty, które pomogą w cukrowym detoksie. Ich spożywanie nie tylko zmniejszy ochotę na słodkie, ale także da uczucie sytości. Dzięki temu twoje posiłki staną się mniej obfite ... nerwowo. Pierwszym objawem może być ciągła chęć ...
... Miód jest znany człowiekowi od wieków. Już nawet nasze babcie czy prababcie wykorzystywały jego lecznice właściwości w walce z rożnymi dolegliwościami. Miód nie tylko jest pyszny, posiada właściwości antybakteryjne, ale jeszcze idealni sprawdza ...
... Czy modne zawsze oznacza zdrowe? Odpowiedź jest zaskakująca, ale w przypadku naszego niezwykłego zboża, o jakim dzisiaj będę pisać, tak jest. Jego zdrowotne właściwości idą łeb w łeb ... , która zapewniła tej roślinie doskonałą reklamę, była ...
... Znajomość zasad prawidłowego odżywiania to podstawa utrzymania zdrowia i dobrej formy fizycznej. Z drugiej strony niezdrowe jedzenie to wszystkie pokusy dietetyczne, które bardzo trudno wyeliminować z jadłospisu. Jakie produkty zalicza się do ...
... Mleko i produkty mleczne - jego pochodne - to podstawowe składniki diety odchudzającej, zwanej dietą mleczną. Ten produkt spożywczy warto włączyć do jadłospisu nie tylko celem utraty zbędnych ... kilogramów, ale ze względu na jego właściwości. ...
... Koncentrat białka serwatkowego to częsty składnik diety, szczególnie u sportowców czy osób intensywnie pracujących nad budową swojego ciała. Pojawia się jednak pytanie, czy produkt ten korzystnie wpływa na zdrowie. Jakie właściwości ma białko ...
... , w którym się znajdują. 53222 Niska kaloryczność Nie od wczoraj wiadomo, że zdrowe jelita są kluczem do dobrego, ogólnego stanu zdrowia. Sfermentowane produkty posiadają mnóstwo bakterii mlekowych, które wpływają ... zapalnymi oraz wrzodami. ...
... , a jego średnica osiągnąć 25 cm. Jakie są właściwości pomelo? Cechą charakterystyczną pomelo jest wysoka zawartość witamin i minerałów, zwłaszcza witaminy C. Dzięki tym składnikom ma pozytywny wpływ na zdrowie. ... Pomelo owoc, pomelo - ...
... Zielona herbata została odkryta przez chińskiego cesarza Szen Nung. Zwolennicy tego naparu, nie tylko zachwycają się jej smakiem ale również właściwościami leczniczymi. Żeby czerpać z niej w pełni ... wszystkie właściwości, należy nauczyć się ...
... Dieta keto, czyli dieta ketogeniczna, opiera się na wysokim spożyciu tłuszczów i minimalnej ilości węglowodanów. Nie była typową dietą odchudzającą, ale szybko zauważono, że można na niej zrzucić 1-2 kg w ciągu tygodnia. Poznaj zasady diety ...
... , dlaczego powinieneś regularnie spożywać kakao. Kakao ma zbliżone właściwości lecznicze do marihuany A to ze względu na zawarty anandamid, zaliczany do endogennych kannabinoidów. Kakao działa ...
... sposób odżywiania? Poznaj zasady diety wegańskiej, listę najważniejszych produktów oraz przykładowy jadłospis. ... Dieta wegańska - zasady Weganie odżywiają się wyłącznie produktami pochodzenia roślinnego. W związku z tym dieta ta odrzuca ...
... z wielu właściwości leczniczych: działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają gorączkę (działają napotnie), obniżają ciśnienie krwi, korzystnie wpływają na układ krwionośny, wzmacniają pracę mięśnia ...
... Typowo jesienne warzywa i owoce to m.in. dynia, jabłka, gruszki i figi. Można przygotować z nich (oraz innych produktów spożywczych) zdrowe smoothies. To smaczne i pożywne posiłki, które warto spożyć ... na przykład w ramach pierwszego lub ...
... Ten warzywny napój dawniej zalecano pić przed snem, obecnie zaś ceni się go za bogactwo zawartych w nim witamin i minerałów. Dynia to niekwestionowany symbol jesieni. Wiele osób skupia się jedynie na jej walorach dekoracyjnych, coraz głośniej ...
... Kurkuma cieszy się aktualnie dość dużą popularnością. Związkiem, który jest najcenniejszym w kurkumie, jest kurkumina. To właśnie ona wykazuje sporo właściwości prozdrowotnych, w tym przeciwzapalnych i antyoksydacyjnych. ... udział w badaniu, ...
... Oto 10 produktów spożywczych, od których możesz w łatwy sposób się uzależnić. Lepiej na nie uważaj i zapoznaj się z listą. ... , a tym samym stanowią mocno orzeźwiający produkt spożywczy idealny na lato. Na podstawie badań naukowych wiadomo, że ...
... Te dwa produkty spożywcze, znane przede wszystkim z dań wegetariańskich i wegańskich, są bogatym źródłem białka niezbędnego do budowy tkanki mięśniowej. Tofu i tempeh są produktami wytwarzanymi z soi ... tofu - osiem gramów białka. Doskonałym ...