Zapomnij o tłuszczu na brzuchu. Postaw na witaminowy koktajl odchudzający

... kompozycja popularnych składników. Mikstura staje się zastrzykiem witamin i mikroelementów pobudzających organizm do walki z nadmiarem tkanki tłuszczowej, zwłaszcza tej gromadzącej się w okolicach brzucha. Oto koktajl spalający tłuszcz z ...

dawno temu

Zalety wody bakłażanowej. Zrób samodzielnie w domu

... Kiedyś z powodu ciemnej barwy uważano je za trujące. Dzisiaj są w większości naszych kuchni. Bakłażany mają wiele właściwości prozdrowotnych. Możemy z nich też przygotować smaczną i zdrową wodę. To cenne źródło witamin i składników mineralnych. ...

dawno temu

4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie - migdały na włosy, migdały na jelita

... Są nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe. O czym mowa? O migdałach! Te orzechy zawierają wiele witamin i składników mineralnych niezbędnych do prawidłowej pracy naszego organizmu. Czasami słyszycie ... . Zauważasz takie sygnały u siebie? ...

dawno temu

Zdrowe przekąski – które wybrać?

... Zdrowe przekąski powinny być niskokaloryczne, dostarczać witamin i składników odżywczych potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nietuczące przekąski to na przykład marchew, jabłka ... na zdrowe, które będą stanowiły źródło ...

dawno temu

Koktajl z selera naciowego na odchudzanie - jak go przygotować?

... Seler naciowy dostarcza m.in. flawonoidów i glikozydów, które stymulują pracę serca. Poza tym jest źródłem witamin C i E, witamin z grupy B, a także kwasu foliowego. Znajdziemy w nim cynk, magnez ...

dawno temu

Przekąski, które zmniejszają apetyt

... , aby zrzucić zbędne kilogramy. Co więcej, możemy wybrać zdrowe przekąski, które dostarczą nam witamin i minerałów. Jakie przekąski zmniejszają apetyt i wspomagają odchudzanie? ... ? 33 Jajka i twarogi Jajka dostarczają nam witamin A, D, K, E i ...

dawno temu

Zdrowe koktajle odchudzające - korzyści, przepisy

... Od jakiegoś czasu coraz popularniejsze w Polsce stają się koktajle dietetyczne. Koktajle to świetny sposób na rozpoczęcie dnia zdrową dawką witamin, błonnika, minerałów i wielu innych cennych ... to przede wszystkim wysoka zawartość witamin, ...

dawno temu

Najmniej i najbardziej toksyczne owoce i warzywa. Nowy raport EWG

... Aby cieszyć się zdrowiem, powinniśmy jeść 5 porcji owoców i warzyw każdego dnia w proporcji 2:3. Są one bogate w witaminy i minerały. Mimo bogactwa cennych składników mogą także być źródłem ... nad 48 krajowymi i importowanymi wersjami produktów ...

dawno temu

Składniki pokarmów odpowiedzialne za oczyszczanie organizmu

... Składniki, które są niezbędne w procesie detoksykacji organizmu, to wapń, witamina C, błonnik i glutation. Wszystkie sprzyjają usuwaniu wolnych rodników i metali ciężkich, które są odpowiedzialne ... , decyzję o jego rozpoczęciu powinna ...

dawno temu

W czym tkwi tajemnica tabletek odchudzających?

... Tabletki na odchudzanie zawierają substancje takie jak wapno z witaminą D i sprzężony kwas linolowy, które przyspieszają proces przemiany materii. Wśród środków odchudzających wskazać ... ). Natomiast preparaty zawierające chrom, zieloną ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... barwę, dostarczają również magnezu, kwasu foliowego, potasu oraz witaminy C. Najbogatszym źródłem chlorofilu są młode warzywa liściaste. Przypisuje się mu korzystne działanie w łagodzeniu stanów ... wielu pożądanych witamin i składników ...

dawno temu

Smoothie - sposób na zdrowie?

... ilości jedzenia. Warto pamiętać, że chodzi o porcje a nie posiłek :) Porcja to konkretna ilość danego produktu. Warzywa i owoce znane są jako cenne źródło witamin, składników mineralnych ... jak zmiksowane na gęstą masę składniki. Dlaczego warto ...

dawno temu

Zielone warzywa i owoce, które sprzyjają utracie wagi - warzywa na odchudzanie

... Żywność w odcieniach zieleni jest bogata w luteinę (korzystnie wpływa na wzrok), potas, witaminy C i K oraz kwas foliowy (reguluje wzrost i funkcjonowanie komórek ciała). Poza licznymi wartościami ... ma tylko 18 kcal, a przy tym są to warzywa ...

dawno temu

Wesoła sałatka

... Sałatce charakter nadaje połączenie szparagów i papryki. Smak wzbogacony jest o cebulę, która jest bogata w witaminy A, B i C. Poza tym jest źródłem kwasu foliowego, wapnia, fosforu, magnezu, chromu ... składniki sosem pesto i wymieszaj. 750 ...

dawno temu

Niskokaloryczne płatki śniadaniowe. Płatki śniadaniowe - jak je wybrać?

... , witamin i soli mineralnych. Zdrowe i pożywne śniadanie powinno dawać energię na cały dzień, a do tego nie może być nudne - warto zadbać jego różnorodność. Na przykład sięgając po niskokaloryczne płatki śniadaniowe. ... . W tym miejscu warto ...

dawno temu

Właściwości cykorii. Cykoria - dlaczego warto jeść?

... nad innymi jest to, że smakuje pysznie nie tylko na surowo, ale także w wersji smażonej i pieczonej. Co jednak ważniejsze, jest bogatym źródłem wielu witamin i składników odżywczych, których działanie na nasz organizm jest już znane od setek ...

dawno temu

Maj - sezon na botwinkę

... Kusi kolorem, zachwyca smakiem - botwinka to zupa typowa dla okresu wiosenno-letniego. Zajadają się nią wszyscy, którzy są spragnieni naturalnych witamin dostarczanych przez młode warzywa. Warto zupę ... w zdrowej diecie Składniki odżywcze ...

dawno temu

Smoothie oczyszczające - przepisy na domowe zielone smoothies

... Picie zielonych smoothies to smaczny sposób na oczyszczenie ciała z toksyn. Oprócz tego, że smoothie oczyszczające pomaga usunąć szkodliwe substancje z organizmu, dostarcza także cennych witamin ... ), aby ułatwić urządzeniu elektrycznemu ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Lubella rezygnuje z jajek z chowu klatkowego

dawno temu

Przepis na leśne smoothie

... Owocowy koktajl to doskonały pomysł na śniadanie. Smoothie dostarczają białka i witamin. Poza tym są źródłem węglowodanów, które naładują nas solidną dawką energii. Spróbujecie? ...

dawno temu

Na czym polega detoks jaglany? Detoks jaglany - efekty

... witamin i składników mineralnych. Znajdziemy w niej przede wszystkim: magnez, żelazo, witaminy z grupy B, witaminy E i K, karoten, lecytynę, kwas foliowy, sód, potas, wapń, cynk i fosfor. Na czym polega ...

dawno temu

Przepisy na mięsa w wersji lekkiej

... Mięso jest bardzo potrzebne w diecie osób aktywnych fizycznie. Dostarcza wielu witamin i składników mineralnych. Znajdziesz w nim pełnowartościowe białko bogate w niezbędne dla organizmu aminokwasy ... , witaminy A, D oraz witaminy z grupy B, ...

dawno temu

Fioletowe warzywo - dlaczego warto jeść fioletowe warzywa i owoce?

... winogrona, aronia, jagody, borówki amerykańskie, śliwki, czarna porzeczka, żurawina. Wspomniane owoce najlepiej jeść na surowo. Borówki czy jagody można skropić sokiem z cytryny - witamina C uchroni ... grube). 518 Borówki poleca się jeść osobom ...

dawno temu

10 zielonych warzyw, które można jeść zamiast jarmużu

... nie jest największym źródłem witamin i składników odżywczych. Czym można zastąpić jarmuż? Co zamiast jarmużu? Przedstawiamy listę 10 innych, które swoim składem i prozdrowotnymi właściwościami dorównują działaniu jarmużu. ... składników ...

+ Pokaż więcej