Zalety jajek

... Jajka to produkt spożywczy, który osoby zdrowe mogą jeść (z umiarem) bez obaw. Są bogate w witaminy i minerały, zawierają dobre kwasy tłuszczowe. Jedynie pacjenci z podwyższonym poziomem cholesterolu ...

dawno temu

Pestki moreli gorzkiej – sprzymierzeniec w walce z nowotworami

... Pestki moreli gorzkiej są bogatym źródłem licznych witamin. Zawierają witaminę B17, B6, B1, minerały oraz niezbędne dla naszego organizmu kwasy tłuszczowe. ... Zawierają amigdalinę zwaną też witaminą B17, która jest odpowiedzialna za ich gorzki ...

dawno temu

Dieta ABS - dieta na płaski brzuch. 12 grup produktów na płaski brzuch

... Celem diety ABS jest zredukowanie tkanki tłuszczowej i rozbudowanie mięśni brzucha. Podstawę menu stanowi 12 grup produktów. Jest to dieta zróżnicowana, która dostarcza witamin, minerałów i składników odżywczych. Dieta ABS jest zdrowa i nie ...

dawno temu

Co jeść, by poprawić swoją urodę?

... Wszyscy dobrze wiemy, jak wiele dobra kryje się w różnych produktach codziennego użytku. Witaminy i minerały odżywiają organizm od środka, ale również stosowane zewnętrznie mogą sprawić, że skóra nabierze blasku, będzie zdrowo i ładnie wyglądać. ...

dawno temu

Co się stanie, jeśli codziennie będziesz jadł jajka? (WIDEO)

... Jaja to źródło ważnych dla zdrowia witamin i minerałów. Zaleca się, by każdy z nas spożywał przynajmniej dwa jaja w tygodniu. A czy można jeść jajka codziennie? Jak zareaguje na to organizm ...

dawno temu

Domowy izotonik. Jak zrobić napój izotoniczny? Oto przepisy

... Przyznam szczerze, że nawet w dni regeneracji staram się pić izotoniki. Są to napoje nawadniające organizm i dostarczające niezbędnych witamin oraz minerałów. Napoje izotoniczne powinni spożywać sportowcy, osoby aktywne, pracujące ciężko ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 28] Jaja to sam cholesterol i tłuszcz

... Na lekcji 5 na temat cholesterolu, lekko poruszyłem temat jajek. Chciałbym jednak dzisiaj rozwiać wszelkie wątpliwości i zapewnić Cię, że ich wnętrze czyli tłuste żółtko to esencja zdrowia i witamin. ... i brzuchu? Dzisiejsze podsumowanie: 1. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? Czerwona kapusta - odchudzanie

... Czy czerwona kapusta jest zdrowa? To pytanie retoryczne. Jest bogata w witaminy i minerały, chroni przed nowotworami, wzmacnia kości, leczy rany, a do tego odmładza skórę. Zazwyczaj jemy ją ... składników. Witamina C wspomaga nasze zdrowie (a ...

dawno temu

Rabarbar- czy warto go jeść ?

... Rabarbar jest to warzywem które posiada całe grono właściwości korzystnych dla naszego organizmu. Jest także skarbnicą witamin i błonnika dlatego warto włączyć go do diety w trakcie trwającego sezonu. Skąd do nas przywędrował i jakie ma ...

dawno temu

Właściwości pomelo. Sprawdź, dlaczego warto je jeść

... , a jego średnica osiągnąć 25 cm. Jakie są właściwości pomelo? Cechą charakterystyczną pomelo jest wysoka zawartość witamin i minerałów, zwłaszcza witaminy C. Dzięki tym składnikom ma pozytywny wpływ na zdrowie. ... zważyć. Co ważne, nieobrane ...

dawno temu

Co jeść zamiast mięsa? 10 warzyw, które idealnie zastępują mięso

... wszelkich niezbędnych witamin, minerałów i składników odżywczych. Co jeść zamiast mięsa? Co zastępuje mięso? Oto dziesięć propozycji. ... mięsa, takimi jak grzyby, bakłażany, brokuły i buraki. Świetnym pomysłem będzie również wykorzystanie ...

dawno temu

Zdrowe koktajle odchudzające - korzyści, przepisy

... Od jakiegoś czasu coraz popularniejsze w Polsce stają się koktajle dietetyczne. Koktajle to świetny sposób na rozpoczęcie dnia zdrową dawką witamin, błonnika, minerałów i wielu innych cennych ... , a także minerałów i witamin, koktajle doskonale ...

dawno temu

Rola magnezu w organizmie

... Jakie jest zadanie magnezu? Przede wszystkim bardzo ważna jest właściwa dieta, czyli większa ilość produktów z zawartością witaminy D i wapnia. Są to pierwiastki, które w połączeniu z magnezem ...

dawno temu

Rokitnik – krzew coraz popularniejszy w Polsce

... Jak spożywać? Rokitnik możesz włączać do swojej diety jako surowe owoce, sok lub olej (otrzymywany z pulpy lub nasion rokitnika). Jakie pozytywne właściwości ma rokitnik? Dostarcza witaminy A i E ... , dzięki czemu poprawia stan skóry, włosów i ...

dawno temu

Jak wykorzystać cytrynę, by się odchudzić? Cytryna na odchudzanie

... Z czego słynie cytryna? Jest doskonałym źródłem witaminy C - 53 mg/100 g. Zawiera także antyoksydanty, beta-karoten, witaminy z grupy B i E. Bogata jest w minerały takie jak: potas, magnez, sód ... zawiera także garbniki, alkaloidy, aminokwasy, ...

dawno temu

Zalety diety czereśniowej

... Sezon na czereśnie rozpoczęty! Te soczyste owoce nie tylko doskonale smakują, ale też są prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Niektórzy z ich pomocą chcą stracić zbędne kilogramy. ...

dawno temu

Zarodki pszenne, zarodki pszenicy. Zarodki pszenne - jak jeść?

... Co to są zarodki pszenne? Zarodek to najcenniejsza część ziarna pszenicy. Obfituje w witaminy, minerały oraz inne składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Sprawdź, dlaczego warto jeść zarodki pszenne. ... Co znajdziemy w ...

dawno temu

Oto 3 bardzo dobre powody, aby wybierać orzechy pekan

... Orzechy słusznie uważane są za bardzo zdrową przekąskę. Oprócz błonnika i białka roślinnego, wypełnione po brzegi są zdrowymi tłuszczami, witaminami, minerałami oraz antyutleniaczami. Wśród ... , nerkowce oraz pistacje, a także aż siedem razy ...

dawno temu

Sok z dyni – jesienny eliksir na wzmocnienie

... Ten warzywny napój dawniej zalecano pić przed snem, obecnie zaś ceni się go za bogactwo zawartych w nim witamin i minerałów. Dynia to niekwestionowany symbol jesieni. Wiele osób skupia się jedynie na jej walorach dekoracyjnych, coraz głośniej ...

dawno temu

Kwaśny smak w zdrowej diecie. Szczaw - właściwości. Zupa szczawiowa na diecie

... Czy szczaw jest zdrowy, czy zupa szczawiowa jest zdrowa? Szczaw powinien być elementem zdrowej diety ze względu na zawartość witamin i minerałów. Należy go jednak spożywać z umiarem, gdyż nadmiar ... to 50-100 gramów w potrawie uzupełnionej o ...

dawno temu

Kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 - ich rola i znaczenie w organizmie człowieka

... Kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, oprócz witamin i składników mineralnych są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Bardzo istotne jest zachowanie odpowiedniej równowagi pomiędzy kwasami omega-3 a kawasami omega-6. ... utrzymujący ...

dawno temu

Gazpacho - co to jest? Gazpacho - składniki, wartość odżywcza

... . Gazpacho przynosi orzeźwienie. Co więcej, mogą je jeść osoby na diecie odchudzającej, gdyż nie jest to zupa kaloryczna, a ponadto dostarcza wielu minerałów i witamin. ... w lodówce. Zupę można podawać z grzankami lub tostami. Gazpacho - ...

dawno temu

Omlet z płatkami owsianymi - przepisy. Ten posiłek to bogactwo witaminy B i magnezu

... wielu odżywczych składników, takich jak: witamina B, magnez i fosfor. Omlet z płatkami owsianymi - przepisy znajdziecie poniżej. ...

dawno temu

Płatki jaglane - właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie. Płatki jaglane - odchudzanie

... są coraz bardziej popularnym składnikiem posiłków nie tylko ze względu na dużą zawartość witamin czy minerałów, ale także na ich dużą możliwość zastosowań w różnych daniach i z różnymi produktami. Płatki jaglane: właściwości, wartości odżywcze - ...

+ Pokaż więcej