Dlaczego warto jeść mięso z perliczki? Wyjaśniamy

Mięso z perliczki niegdyś było rarytasem. Podawano je na suto zastawionych, dworskich stołach w czasie wystawnych przyjęć. Zazwyczaj było pieczone. A to nie było prostym zadaniem. Dlatego właśnie perliczkę ze szlacheckich stołów wyparł z czasem tańszy, łatwiejszy w przyrządzeniu oraz - niestety - bardziej pospolity kurczak. Perliczka - co to za mięso? Odpowiadamy!
Ten artykuł ma 3 strony:

Mięso bogate w białko
Mięso z perliczki powinny jeść osoby dbające o linię. Powód? Zawiera ono najwięcej łatwo przyswajalnego białka. W udku tego ptaka znajdziemy aż ok. 25 proc. tego składnika.
Perliczka jest przy tym niskokaloryczna. 100 g mięsa to ok. 160 kalorii. Właśnie z tego względu dietetycy polecają jedzenie go osobom cierpiącym na otyłość, choroby serca, cukrzycę. Perliczka będzie też urozmaiceniem diety sportowców i osób przebywających na diecie niskotłuszczowej i wysokobiałkowej.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze