Porównanie serów gouda z Lidla i Biedronki
EWA RYCERZ • dawno temu • 2 komentarzeZnajduje się w lodówkach większości Polaków. Jemy go dużo - średnio nawet kilka kilogramów rocznie. Choć na świecie istnieją dziesiątki gatunków sera żółtego, Polacy szczególnie upodobali sobie goudę. To ser produkowany z mleka krowiego, półtwardy, podpuszczkowy, dojrzewający. Jego receptura wywodzi się z holenderskiego miasta Gouda.
Ten artykuł ma 5 stron:
Lidl: gouda w plasterkach
Wydawać by się mogło, że każdy ser gouda marki Bluedino będzie miał ten sam skład. Okazuje się jednak, że listy składników różnią się. Gouda w plasterkach, oprócz wymienionych wcześniej, zawiera także substancję konserwującą: azotan potasu.
— Trudno jednoznacznie i z całą pewnością stwierdzić, z czego to wynika, ponieważ są to informacje producenckie. Można jednak przypuszczać, że sery w plastrach mogą się szybciej psuć i stąd decyzja o dodaniu do składu właśnie konserwantu — wyjaśnia Emilia Kołodziejska.
Ten artykuł ma 2 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze