Najczęstsze błędy po treningu
... o tym, że nie jest to tylko kwestia higieny, ale przede wszystkim naszego zdrowia. Na spoconej skórze dużo łatwiej namnażają się bakterie. Może to powodować różne dokuczliwe dolegliwości, między innymi wysypkę ...
... o tym, że nie jest to tylko kwestia higieny, ale przede wszystkim naszego zdrowia. Na spoconej skórze dużo łatwiej namnażają się bakterie. Może to powodować różne dokuczliwe dolegliwości, między innymi wysypkę ...
... dróg oddechowych. Cechuje go także działanie antybiotyczne. Zwalcza bakterie, drożdżaki oraz działa moczopędnie, co jednocześnie obniża ciśnienie tętnicze krwi. Kwiaty lipy zbiera się na początku ...
... ilości korzystnych dla jelit bakterii pomoże organizmowi radzić sobie ze stresem, zmniejszyć uczucie niepokoju i poprawić nastrój. Staraj się codziennie jeść produkty, które uległy procesowi fermentacji ...
... odporność 42409 Pijąc często tę mieszankę, zapomnisz o sezonowych przeziębieniach. Dawka witamin, związków mineralnych i antyoksydantów skutecznie wzmacnia odporność i chroni przed bakteriami ...
... się z tym zmagasz? Skórki tych orzechów są bogactwem prebiotyków - substancji odpowiedzialnych za namnażanie się dobrych bakterii w jelitach. Do ich wzrostu przyczyniają się także lipidy zawarte w migdałach. Okazuje ...
... , bakteriami i komórkami grzybów. Filtry w maskach do biegania są wymienne. Każdy producent powinien zamieścić na opakowaniu informację, co jaki czas należy wymienić filtry. Maska dla biegaczy utrudnia ...
... jabłkowy to produkt niskokaloryczny. Łyżka stołowa octu dostarcza ok. 3 kcal. Dobry ocet jabłkowy powinien zawierać tzw. matkę octu, czyli substancję złożoną z celulozy i bakterii kwasu octowego ...
... właściwościach przeciwutleniających. Co to oznacza w praktyce? To, że codzienne jedzenie pomidorów ustrzeże cię przed rozwojem wirusów i bakterii w twoim organizmie, a co za tym idzie, powstrzyma rozwój infekcji ...
... i bakteriami wywołującymi choroby. Warto więc pić sok z tych owoców profilaktycznie, aby uniknąć przeziębień i grypy. Zobacz także: Wywodząca się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej zupa mocy Syrop sprawdzi ...
... nabiał powoduje problemy zdrowotne? Nabiał to z pewnością dobre źródło białka, wapnia, witaminy A oraz D. Fermentowane produkty nabiałowe jak jogurt czy kefir zawierają dużo przyjaznych bakterii ...
... po obiedzie i kolacji. Zawarte w kiszonkach bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit oraz usuwając toksyny. ...
... , aromaty i barwniki). Warto czytać etykiety tych produktów w poszukiwaniu bakterii kwasu mlekowego, które mają pozytywny wpływ na mikroflorę jelit. Ponadto jogurty przeciwdziałają dolegliwościom ...
... , to kultura bakterii i drożdży, którą dodaje się do herbaty, aby uzyskać orzeźwiający napój. Chociaż brzmi to dziwnie, napój z kombuczy ma wiele właściwości prozdrowotnych. Sfermentowana herbata działa ...
... alergicznych. Rutyna z kolei jest bardzo ważna przy dolegliwościach związanych ze wzrokiem. Sok z cytryny dobrze radzi sobie w walce z bakteriami błonicy, malarii, cholery czy duru brzusznego. Woda ...
... . Jak uzyskuje się fermentowany ryż? Na ziarenkach ugotowanych na parze hoduje się szczepy bakterii, a potem odstawia się taką mieszankę w ciepłe miejsce na kilkadziesiąt (nawet 50) godzin. W tym czasie ...
... . Stosowanie słodzików przyczynia się do podwyższonego poziomu glukozy we krwi. Jest to związane z bakteriami, które żyją w układzie pokarmowym. Wyniki opublikowano w magazynie "Nature". Substancje ...
... spożywanie oleju kokosowego zatrzymuje rozwój bakterii odpowiedzialnych za próchnice oraz chorób jamy ustnej. Inne badania donoszą, że olej kokosowy pomaga w zwalczaniu gronkowca złocistego. W służbie ...
... – jeden z najsilniejszych znanych przeciwutleniaczy – przeciwdziała podwyższeniu cholesterolu we krwi, a dodatkowo zwalcza bakterie i wirusy. Poza tym jabłko stanowi bogate źródło witaminy C, beta ...
... truskawki. Ten, który producenci dodają do wytwarzanej żywności, ma negatywny wpływ na organizm. Zakłóca pracę bakterii jelitowych, które są nam potrzebne. Ponadto przyczynia się do zwiększenia ilości ...
... produkcji limburgera. Podczas tradycyjnego wyrobu, gdy ser jest płukany, może dojść do wzrostu bakterii Brevibacterium epidermidis oraz Brevibacterium linens. Mogą być one odpowiedzialne za zatrucie pokarmowe, biegunkę lub mdłości. ...
... dojrzewające są bardzo dobrym źródłem witaminy B12. A wszystko to za sprawą procesu ich dojrzewania. W trakcie niego namnażają się specjalnie dodane do sera bakterie, które produkują B12. W efekcie otrzymujemy ...
... nam potężny oręż do walki z bakteriami, wirusami i atakującymi nas innymi drobnoustrojami. Naturalne antybiotyki. Bogactwo pożywienia, przypraw i dodatków wprost z naszych stołów, które mają czasem silniejszą ...
... produkcję białych krwinek w organizmie. To właśnie one chronią nas przed atakami bakterii i wirusów wywołujących różnego typu infekcje. Użytkownicy saun, którzy regularnie oddają się ciepłym kąpielom ...
... , choć takie produkty jak kimchi są bogatym źródłem korzystnych bakterii kwasu mlekowego, a także witaminy C i roślinnych składników bioaktywnych, to zawarta w nich w dużej ilości sól ma działanie ...