Oleje roślinne - sekret zdrowia i urody

... Oleje roślinne to bogactwo wartościowych składników. Dostarczają witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów. Przez to korzystnie wpływają na kondycję skóry oraz funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Sprawdź, jakie właściwości mają ...

dawno temu

Lucuma - niezwykły owoc i jego lecznicze właściwości

... jak połączenie słodkich ziemniaków i syropu klonowego, zawiera jednak mnóstwo witamin i antyoksydantów. Lucuma to owoc drzewa Pouteria lucuma rosnącego w Peru, Chile i Ekwadorze. Z zewnątrz przypomina ... Naturalne leczenie Badania ...

dawno temu

Kakao i jego właściwości. Dlaczego to najzdrowszy pokarm na świecie? 6 powodów

... , dlaczego powinieneś regularnie spożywać kakao. Kakao ma zbliżone właściwości lecznicze do marihuany A to ze względu na zawarty anandamid, zaliczany do endogennych kannabinoidów. Kakao działa ... jak 30- i 40-latkowie. Bogactwo witamin i ...

dawno temu

Dobroczynne właściwości zielonej herbaty

... Zielona herbata została odkryta przez chińskiego cesarza Szen Nung. Zwolennicy tego naparu, nie tylko zachwycają się jej smakiem ale również właściwościami leczniczymi. Żeby czerpać z niej w pełni ... wszystkie właściwości, należy nauczyć się ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? Czerwona kapusta - odchudzanie

... Czy czerwona kapusta jest zdrowa? To pytanie retoryczne. Jest bogata w witaminy i minerały, chroni przed nowotworami, wzmacnia kości, leczy rany, a do tego odmładza skórę. Zazwyczaj jemy ją ... jako smaczny dodatek do obiadu w postaci surówki. ...

dawno temu

Właściwości przyprawy dyniowej. Poznaj 7 korzyści, jakie niesie dla twojego zdrowia

... w okresie jesienno-zimowym dosypywana jest niemal do wszystkiego, od ciast przez pieczywo, aż po kawę. Okazuje się, że nie tylko świetnie smakuje, ale też ma wiele prozdrowotnych właściwości. ... z kofeiną sprawi, że bez problemu przetrwasz ...

dawno temu

Rola magnezu w organizmie

... Jakie jest zadanie magnezu? Przede wszystkim bardzo ważna jest właściwa dieta, czyli większa ilość produktów z zawartością witaminy D i wapnia. Są to pierwiastki, które w połączeniu z magnezem ...

dawno temu

Fit ciasto marchewkowe

... Ciasto o właściwościach odmładzających? Tak, tak to karoten ma takie właściwości! W marchewce znajdziecie również potas oraz witaminy: B1, B2, C i E, a także żelazo oraz łatwo wchłaniany przez organizm wapń. ...

dawno temu

Woda z kaktusa - właściwości wody z kaktusa. 6 powodów, dla których warto ją pić

... Większość z nas miała na pewno okazję spróbować wody kokosowej, znanej w Ameryce Południowej jako "aqua de coco”. To pyszny, niskokaloryczny napój, który ma wiele korzystnych właściwości. Ostatnio ... , takie jak witaminy B i C, elektrolity ...

dawno temu

Co się stanie, jeśli codziennie będziesz jadł jajka? (WIDEO)

... Jaja to źródło ważnych dla zdrowia witamin i minerałów. Zaleca się, by każdy z nas spożywał przynajmniej dwa jaja w tygodniu. A czy można jeść jajka codziennie? Jak zareaguje na to organizm ...

dawno temu

Czy to pora na pora?

... ma nie tylko bardzo oryginalny smak, ale również posiada właściwości lecznicze. Już Hipokrates stosował go w leczeniu gruźlicy, chorób nerek i krwawień z nosa. ... Por jest warzywem o smaku i właściwościach podobnych do cebuli. Jest jednak ...

dawno temu

Orkisz - moda czy zdrowie?

... Czy modne zawsze oznacza zdrowe? Odpowiedź jest zaskakująca, ale w przypadku naszego niezwykłego zboża, o jakim dzisiaj będę pisać, tak jest. Jego zdrowotne właściwości idą łeb w łeb ... , która zapewniła tej roślinie doskonałą reklamę, była ...

dawno temu

Zalety wody bakłażanowej. Zrób samodzielnie w domu

... Kiedyś z powodu ciemnej barwy uważano je za trujące. Dzisiaj są w większości naszych kuchni. Bakłażany mają wiele właściwości prozdrowotnych. Możemy z nich też przygotować smaczną i zdrową wodę. To cenne źródło witamin i składników mineralnych. ...

dawno temu

4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie - migdały na włosy, migdały na jelita

... Są nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowe. O czym mowa? O migdałach! Te orzechy zawierają wiele witamin i składników mineralnych niezbędnych do prawidłowej pracy naszego organizmu. Czasami słyszycie ... . Zauważasz takie sygnały u siebie? ...

dawno temu

Woda ananasowa na odchudzanie i dla zdrowszej tarczycy!

... Woda z dodatkiem świeżego ananasa to naturalny sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn, a tym samym na naturalne przyspieszenie procesu odchudzania. Dzięki właściwościom wody ananasowej poprawimy przemianę materii, wzmocnimy odporność, dodamy ...

dawno temu

Kiszonki i ich właściwości zdrowotne

... Kiszonki to niezastąpione źródło cennych dla organizmu witamin i składników mineralnych. Warto sięgać po nie przez cały rok, ale w szczególności teraz, zimą, kiedy nie ma dostępu do większości sezonowych ... do rozkładu cukrów prostych do kwasu ...

dawno temu

Co się stanie z twoim ciałem, jeśli codziennie będziesz jeść olej kokosowy?

... Olej kokosowy ma pozytywny wpływ na zdrowie, a stosowany zewnętrznie również na kondycję skóry i włosów. Zawiera witaminy (C, E i z grupy B), składniki mineralne (potas, wapń i magnez) oraz kwasy ... swoje prozdrowotne właściwości. Jakie zmiany ...

dawno temu

Skórka z ananasa na odchudzanie. Woda ananasowa - przepis

... Obrzęk i wrażenie ociężałości to objawy nadmiaru płynów w tkankach. Możemy wyeliminować ten problem, pijąc wodę ananasową (napój ze skórki ananasa), która ma właściwości moczopędne. Ponadto stymuluje ... , więc nie wywołuje skutków ubocznych. ...

dawno temu

Niesamowite właściwości przyprawy garam masala

... naszym daniom wyjątkowego smaku, ale też ma potężne działanie prozdrowotne. Garam masala ma silne właściwości antynowotworowe oraz poprawia funkcjonowanie układu trawiennego. Badania pokazują ... badanie szczegółowo badało garam masala i jej ...

dawno temu

Kawa z awokado, która odchudza i podkręca metabolizm

... propozycję dania uzupełniającego śniadanie lub lunch. Jak przygotować tę zdrową kawę o właściwościach odchudzających? Sprawdź, czy kawa z awokado powinna stać się twoim rytuałem. ... zmieszana z awokado ma kremową konsystencję. Właściwości kawy ...

dawno temu

Zarodki pszenne, zarodki pszenicy. Zarodki pszenne - jak jeść?

... Co to są zarodki pszenne? Zarodek to najcenniejsza część ziarna pszenicy. Obfituje w witaminy, minerały oraz inne składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Sprawdź, dlaczego warto jeść zarodki pszenne. ... Co znajdziemy w ...

+ Pokaż więcej