... Należy wiedzieć, że produkty zbożowe już od dawna nie są uznawane za podstawę zdrowego odżywiania. Nowa piramida żywieniowa stawia na aktywność fizyczną. Naukowcy z Uniwersytetu Harvarda przyczynili ... się do opracowania nowych zasad żywienia, ...
... Wszyscy dobrze wiemy, jak wiele dobra kryje się w różnych produktach codziennego użytku. Witaminy i minerały odżywiają organizm od środka, ale również stosowane zewnętrznie mogą sprawić, że skóra nabierze blasku, będzie zdrowo i ładnie wyglądać. ...
... niezwykłych właściwości i biologicznej aktywności. Czarnuszka została przez naturę obdarzona aktywnymi substancjami o niezwykle silnych właściwościach antyzapalnych, antynowotworowych, antyoksydacyjnych ... oraz silnym właściwościom ...
... na diecie. Sam tuńczyk natomiast wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i szeregiem cennych właściwości zdrowotnych. Jak usmażyć stek z tuńczyka? ... tłuszczowych omega-3, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, potas, selen, fosfor oraz magnez. Tuńczyk ...
... kilka wskazówek, a do swojej diety włączysz produkty, które nie tylko pozwolą pozbyć się nadprogramowych kilogramów, ale także poprawią twoje samopoczucie, wygląd i zdrowie. Jak zrobić odchudzające przekąski? Jakie wybrać przekąski na diecie? ...
... ). Jęczmień Jęczmień to ziarno należące do rodziny traw. 10 tysięcy lat temu stanowił podstawę pożywienia w Azji Południowo-Wschodniej. Wodę jęczmienną wykorzystywano w celach leczniczych, a produkty ...
... Masz dość smaku chemicznie konserwowanych i barwionych produktów piekarniczych? Denerwuje cię, że nie możesz dostać prawdziwego razowego pieczywa do twojej diety? ... do pieczenia pasztetu) przez ok. godzinę. Delektuj się pysznym smakiem ...
... składników, no ale nie ma tam cukru, mąki pszennej i tak dalej więc z założenia od razu są fit i z miejsca stają się wartościowymi elementami jadłospisu. I teraz takie pytanie-łamigłówka. Jak myślicie ... Ktoś tu zaraz napisze, że porównanie ...
... kamienie nerkowe i żółciowe. Czy wiesz, jakie jeszcze właściwości zdrowotne wykazują te warzywa? Bataty wartości odżywcze. Bataty vs zwykłe ziemniaki Spór o to, co jest zdrowsze: słodkie czy zwykłe ... . To także bogactwo polifenoli, które ...
... Dynia to chyba najpopularniejsze warzywo okresu jesiennego. Każdy z nas najlepiej kojarzy dżemy i zupy z dyni jako przetwory. Dzisiaj zapraszam Was do przeglądu i poznania różnych jej rodzajów. Opiszę Wam także właściwości zdrowotne tego miłego ...
... Słodzik jest produktem, który miał być zdrowszą alternatywą dla cukru. Miał pomóc osobom zmierzającym do redukcji masy ciała osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Jednak ten produkt nie jest wcale zdrowszy. Zastępując zwykły cukier słodzikiem możemy ...
... nie wybierzesz tych w łagodniejszej wersji. Zwłaszcza, że prozdrowotne właściwości pikantnych potraw pomogą ci nie tylko zrzucić wagę, ale też ochronić żołądek i zapobiec rozwojowi nowotworu. ... – najostrzejszy spośród wszystkich rodzajów ...
... w profilaktyce, jak i rehabilitacji. Jednym z rozwiązań, które zyskują na popularności, jest taping sztywny. Z tego artykułu dowiesz się, jak taping sztywny może zadziałać przed i po kontuzji, a także poznasz nasze rekomendowane produkty, które ...
... Pamiętaj: Odpowiednia dieta stanowi pierwszą linię obrony organizmu w walce z insulinoopornością i jej konsekwencjami dla zdrowia. Jakie przyprawy, zioła i produkty pomogą przywrócić wrażliwość komórek na insulinę? ... Kurkuma - stosowana w ...
... Dieta na płaski brzuch opiera się o odpowiednie produkty i sposób przyrządzania dań. Ważna jest odpowiednia ilość błonnika i dobre tłuszcze. Jakie jeszcze są zasady diety i jak wygląda jadłospis? Poznaj przepisy, które pomogą w utrzymaniu ...
... Warzywa na patelnię to smaczny i łatwo dostępny produkt. Są dość tanie, już oczyszczone i podzielone na porcje, co skraca czas przygotowywania posiłku. Dzięki temu, że składniki mieszanki zostały ... bez wpływu na walory smakowe nawet przez ...
... Ocet jabłkowy Ma wiele zdrowotnych właściwości: oczyszcza organizm z toksyn i usuwa z niego nadmiar wody, a ponadto wspomaga odchudzanie poprzez hamowanie apetytu i poprawę trawienia. Ocet zawiera ... i usprawnia przemianę materii. W jakich ...
... Wiele produktów mlecznych zawiera białka, które podnoszą poziom insuliny i tłuszczu we krwi. Jest to niechciany efekt dla osób, które chcą zrzucić zbędne kilogramy. Jedząc te produkty, nieświadomie ... magazynujemy w swoim organizmie dodatkowy ...
... Zapasy tkanki tłuszczowej nie powstają dlatego, że za dużo jemy. Powstają jako odpowiedź na spożywanie tych produktów, które powodują, że mamy we krwi więcej glukozy niż możemy zużyć. ... . Im częściej sięgamy po te produkty, tym więcej insuliny ...
... Kiedyś z powodu ciemnej barwy uważano je za trujące. Dzisiaj są w większości naszych kuchni. Bakłażany mają wiele właściwości prozdrowotnych. Możemy z nich też przygotować smaczną i zdrową wodę. To cenne źródło witamin i składników mineralnych. ...
... w przygotowaniu, wystarczy wrzucić do wrzącej wody, gotować 5-6 minut i przepłukać w zimnej wodzie. - Makaron instant pszenny 100 g House of Asia Makaron chiński, w postaci długich, cienkich nitek przygotujesz ... mąka pszenna, woda i sól. Może ...
... czy kurkuma od wieków są znane ze swoich właściwości odchudzających. Dzięki nim przyspieszysz metabolizm, a jednocześnie dodasz smaku swojemu daniu. Składniki: 1 duże awokado, 2 jaja, przyprawy ...
... Uwielbiamy jajka. Są bogactwem witamin, przeciwutleniaczy i zdrowych tłuszczów. Powinny być więc jednymi z głównych produktów znajdujących się w naszej diecie. Niestety, wielu z nas z nich rezygnuje ... rezygnujemy z jajek na diecie? Istnieją ...