... nasyconych tłuszczy pozwoli utrzymać poziom bakterii w normie. Amerykańskie Towarzystwo Kardiologiczne zaleca, aby u osób zdrowych nie więcej niż 7 proc. dziennego zapotrzebowania na kalorie pochodziło ...
... filtra. Dlaczego warto zainwestować w dzbanek filtrujący? Dzbanki filtrujące są przede wszystkim źródłem naprawdę czystej, zdrowej i pełnowartościowej wody, która jest niezbędna dla organizmu. Pozwalają ...
... Z roku na rok świadomość ludzi na temat tego, jak ważne jest zdrowe odżywianie, rośnie. Efektem tego jest coraz większa liczba osób, którzy decydują się przejść na zdrową oraz pełnowartościową dietę ... , jak wapń. To on pozytywnie wpływa na ...
... , koniecznie zwiększ spożycie witaminy K, którą tłuszcze niszczą. Znajdziesz ją w ciemnozielonych i liściastych warzywach. Zobacz też: Zdrowe tłuszcze na talerzu. W jakich produktach ich szukać ...
... Zielony, słodki, pachnący i soczysty. Taki jest dobry ogórek. Choć to warzywo jest dość powszechne, nie zawsze go doceniamy. To błąd, ponieważ ogórki są bardzo zdrowe. Przede wszystkim zawierają ...
... „Małe a częste posiłki” to kluczowa zasada odchudzania, a nawet zdrowego odżywiania polecana praktycznie przez wszystkich dietetyków. Choć na logikę wydaje się, że częste posiłki pomagają ... , które przyczyni się do rzucenia na lodówkę w ...
... z cytryny bądź limonki. Błonnik i zdrowe roślinne białko z awokado pozwolą ci na długi czas pozbyć się uczucia głodu, a likopen i witamina C z pomidora wspomogą twój układ odpornościowy szczególnie ...
... indywidualną. Inna porcja owoców zalecana jest zdrowym osobom, nie będącym na żadnej specjalnej diecie, inne ilości osobom odchudzającym się czy chorującym na cukrzycę. ...
... orzechowy aromat. W Polsce jęczmień najczęściej spożywa się w postaci kaszy jęczmiennej. Można ją dodawać do sałatek, dań mięsnych i zup. Doskonale rozgrzewa i syci. A przy tym jest bardzo zdrowa. ...
... , a które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Być może ciężko w to uwierzyć, ale niektóre rodzaje zdrowej żywności po odgrzaniu nie tylko tracą ważne składniki odżywcze, ale wręcz mogą nam szkodzić. Czy można podgrzewać grzyby? Sprawdź. Oto ...
... się podnosi, a serce przyspiesza do nawet 100 uderzeń na minutę (normalnie to ok. 60-80 uderzeń) i wraca do normy dopiero po godzinie. Dla zdrowej osoby nie jest to niebezpieczne. Wręcz przeciwnie, odczuje ... dla zębów dotyczą wyłącznie małej ...
... Szczaw to roślina rosnąca w Polsce na łąkach i nieopodal dróg. Jest bogata w witaminy i minerały, dlatego powinna stanowić składnik zdrowej diety. Szczaw należy jeść z umiarem, gdyż nadmiar ...
... Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ...
... Co zdrowego zjeść na śniadanie, kiedy każda minuta jest na wagę złota? Znana trenerka Anna Lewandowska proponuje placki z płatków owsianych i banana. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przekonaj się! Być może już wkrótce placki z płatków ...
... Profil Ewy Chodakowskiej to nie tylko źródło motywacji do ćwiczeń i przestrzegania zasad zdrowego odżywiania, ale i pomysłów na pyszne potrawy. Trenerka fitness regularnie publikuje przepisy ...
... Aromatyczne grzyby i zdrowy pęczak to doskonałe połączenie smaków. Łapcie idealny jesienny przepis od Dwór Korona Karkonoszy. ...
... orzechowy aromat, dlatego bardzo dobrym pomysłem jest, aby przygotować z nich słodkie, ale zdrowe i pożywne śniadanie. Do przygotowania takiego śniadania potrzebujemy oczywiście płatków orkiszowych (ok ...
... i wydawać się mogą zdrowym wyborem. Jednakże 500 ml pełnego owoców soku to nawet 75 gramów węglowodanów oraz 64 gramy cukru. Jeśli nie wyobrażasz sobie dnia bez soku, ilość 120 ml jest bardziej rozsądna, gdyż ...