Tych warzyw nie powinieneś jeść w zimie
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temu • 3 komentarzeDo prawidłowego funkcjonowania nasz organizm potrzebuje witamin, soli mineralnych oraz odpowiednich składników odżywczych. Ich doskonałym źródłem są warzywa, które powinny znaleźć się w zróżnicowanym, codziennym jadłospisie. Jednak nie po wszystkie warto sięgać o tej porze roku.
Ten artykuł ma 6 stron:
Zielony groszek
Świeży groszek to doskonały dodatek do letnich sałatek – wtedy nasiona są słodkie i delikatne. Te, które dostaniesz w zimie, będą twarde i bogatsze w skrobię. Rozwiązaniem może być mrożona, łuskana soja edamame, która nada sałatkom delikatny, orzechowy smak. Pół szklanki tego przysmaku zawiera aż 6 g błonnika i 10 g białka. Aby uniknąć modyfikowanej genetycznie soi, wybieraj ekologiczne warzywa.
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze