Tych warzyw nie powinieneś jeść w zimie

Do prawidłowego funkcjonowania nasz organizm potrzebuje witamin, soli mineralnych oraz odpowiednich składników odżywczych. Ich doskonałym źródłem są warzywa, które powinny znaleźć się w zróżnicowanym, codziennym jadłospisie. Jednak nie po wszystkie warto sięgać o tej porze roku.
Ten artykuł ma 6 stron:

Pomidory
Pomidory najlepiej smakują pod koniec lata i właśnie wtedy są prawdziwą bombą witaminową dla organizmu, w zimie – tylko bombą wodną. Tak Niemcy nazwali importowane do ich kraju holenderskie pomidory bez smaku. Zresztą nasze kubki smakowe wyraźnie wyczuwają tę różnicę. Nie ma co się dziwić, skoro pomidory zimą rosną w wełnie mineralnej nasączonej sztucznymi nawozami lub tak jak te importowane z Maroka i Wysp Kanaryjskich dojrzewają w sztucznych warunkach. Są pozbawione nie tylko smaku, ale także właściwości zdrowotnych.
Zielone warzywa i owoce, które sprzyjają utracie wagi

Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze